SpaceX aloittaa taas kuulennot – Ihmiset matkaan jo ensi vuonna

SpaceX aloittaa taas kuulennot – Ihmiset matkaan jo ensi vuonna
Uudelleenkäytettäviä raketteja kehittävä SpaceX suunnittelee kahden yksityishenkilön lähettämistä matkalle Kuun ympäri. Matkalle lähtevät avaruusturistit on jo valittu ja he ovat maksaneet yhtiölle merkittäväksi kuvaillun varausmaksun.

Mikäli hanke toteutuu ensi vuonna, kyseessä olisi ensimmäinen syvälle avaruuteen ulottuva miehitetty avaruuslento Apollo-hankkeen jälkeen (1972). Avaruusturistit lähetetään matkaan Falcon Heavy -kantoraketilla, jonka testaaminen on tarkoitus aloittaa tulevan kesän aikana. Matkan he taittavat Crew Dragon -avaruusaluksessa, jolla myös NASA aikoo toteuttaa omia matkojaan kansainväliselle avaruusasemalle.SpaceX:n mukaan sen tavoitteena on toteuttaa myöhemmin vielä lisää vastaavanlaisia avaruusturisteille tarkoitettuja matkoja. Kysyntää kuulemma löytyy, vaikka lento oletettavasti maksaa useita miljoonia dollareita.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 28. helmikuuta, 2017 8:51
Tägit
avaruus NASA SpaceX avaruusturismi Falcon Heavy
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • Digitizer

    Miten niin aloittaa taas kuulennot? Eihän se vielä ole lentänyt sinne kertaakaan.

    28.2.2017 09:07 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud