HS: Poliisi vangitsi kaksi miestä nettipankkihyökkäysten takia

HS: Poliisi vangitsi kaksi miestä nettipankkihyökkäysten takia
Kaksi nuorta miestä on vangittu epäiltynä suomalaisiin verkkopankkeihin kohdistettuihin palvelunestohyökkäyksiin, kertoo Helsingin Sanomat. Hyökkäysten takia OP:n, Nordean ja Danske Bankin verkkopankit olivat pitkään käyttäjien tavoittamattomissa.

Poliisi otti vuonna 1995 ja vuonna 1997 syntyneet epäillyt kiinni runsas viikko sitten. Kummallakaan miehistä ei ole merkittävää aiempaa rikostaustaa. Tutkinnanjohtaja Tero Muurman keskusrikospoliisista kertoo Helsingin Sanomille, että parhaillaan selvitetään ovatko epäillyt olleet osallisina muihin palvelunestohyökkäyksiin.

PlayStationin ja Xboxin verkkopelipalvelut kaatuivat jouluna palvelunestohyökkäyksen takia. Hyökkäyksestä vastuun ottaneen Lizard Squadin riveistä löytyy ainakin yksi suomalainen jäsen.

Miehiä epäillään yhteensä kymmenestä rikoksesta: kahdesta törkeästä tietoliikenteen häirinnästä, kahdesta tietoliikenteen häirinnästä, törkeän kiristyksen yrityksestä, kahdesta kiristyksen yrityksestä (hyökkäyksen lopettamisesta vaadittiin bitcoineja), maksuvälinepetoksesta, tietomurrosta ja vaaran aiheuttamisesta tietojenkäsittelylle.

Tutkinta pitäisi olla valmis kesään mennessä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 31. maaliskuuta, 2015 12:11
Tägit
poliisi tietomurto DDOS OP-Pohjola palvelunestohyökkäys Nordea Osuuspankki verkkopankki Keskusrikospoliisi Danske Bank
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • Michelola

  script kiddiet ES-humalassa läheneet päristeleen, kotiarestia joutaisivat saada

  1.4.2015 10:31 #1

 • perhana

  Toivottavasti saavat nyt ihan oikeat rangaistukset, mikään sakko tai korvausvaatimukset ei ole riittävä rangaistus, koska rahaa noilta tuskin saadaan eikä mikään raha oikeastaan edes toimi korvauksena, koska suurena kärsijänä olivat myös ihan tavalliset pankkien käyttäjät.
  Rangaistuksen tulisi olla joko muutama kuukausi ehdotonta, tai sitten yhdyskuntapalvelua jossain jossa joutuisi ihan oikeasti töihin.
  Tuo kiristysyritys vie pohjan siltäkin että vedottaisiin siihen että haluttiin tuoda julki järjestelmien heikkouksia.

  2.4.2015 07:42 #2

 • JohnAndStacks (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola: script kiddiet ES-humalassa läheneet päristeleen, kotiarestia joutaisivat saada Hyi mitä paskaa! Kokista sitä meni ja monta litraa perkele!

  2.4.2015 17:41 #3

© 2019 AfterDawn Oy