AfterDawn logo

Elisa toi myyntiin Android TV-pohjaisen Elisa Viihde -laitteen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

DNA toi juuri saataville uuden Android TV -käyttöjärjestelmään perustuvan DNA viihdeboksin ja nyt puolestaan Elisa on tuonut saataville oman uuden laitteensa, joka perustuu myös Android TV -alustaan.

Uuden laitteen saapumista ei juurikaan hehkutettu, sillä myynnin aloituksesta ilmoitettiin vain Elisan asiakaspalvelun X-tilin kautta (julkaisu sittemmin poistettu).

Merkittävin uudistus uudessa laitteessa on se, että ohjelmisto perustuu Googlen Android TV -järjestelmään, kun aiemmissa Elisa Viihde -laitteissa on Elisan oma käyttöliittymä. Elisa kertoo X-palvelussa, että aiemmat laitteet käyttävät jatkossakin tätä omaa käyttöliittymää ja vain uusi malli perustuu Androidiin.

Androidin myötä Elisa Viihde -laite on monipuolisempi, sillä Elisa mainostaa, että laitteelle voi asentaa esimerkiksi musiikki- ja pelisovelluksia Google Play -kaupasta. Tuettuna ovat myös esimerkiksi Netflix, Disney+, Amazon Prime Video ja muut vastaavat.


Uusi Elisa Viihde -laite muistuttaa jonkin verran Nokia Streaming Box 8010 -laitetta, mutta kulmat ovat enemmän pyöristetyt Elisan laitteessa. Kyljessä on kaksi USB 2.0 -paikkaa ja takaa löytyvät HDMI- ja AV-liitin sekä Ethernet. Laite tukee Chromecastia ja langatonta nettiä (Wifi 6).

Virtapainike on laitteen päällä ja edessä on pieni LED-valo.

Elisan mukaan laite perustuu ZTE B866 -mediatoistimeen, ilmeisesti tämä on kyseessä oleva malli. Se tukee 4K -tarkkuutta 60 sekunnin päivitysnopeudella. Tuettuna ovat Dolby Digital, Dolby Digital+, HDR10 ja HDR10+. Myös AV1-videokoodekki on tuettuna.

Laitteessa on nähtävästi Amlogic S905Y4 -piiri, joka perustuu neljään ARM Cortex-A35 -ytimeen ja Mali-G31 MP2 -näytönohjaimeen. Muistia on 3 gigatavua ja tallennustilaa 32 gigatavua.

Mukana toimitetaan kaukosäädin, joka on myös uudistunut hieman. Esimerkiksi Netflix-painike on siirtynyt ylhäältä keskivaiheille ja sen vierellä on omat painikkeet Yle Areenalle ja Amazon Prime Videolle.

Elisa Viihde Plus erilaisilla laitteilla

Uuden laitteen saa tilattua täältä. Laite kuuluu osaksi uutta Elisa Viihde Plus -tilausta, josta löytyy kaksi vaihtoehtoa. 19,99 euron kuukausimaksulla (24 kk sopimus) saa katsella sarjoja, leffoja, urheilua ja 30 HD-kanavaa ilman tv-antennia tai -kaapelia sekä mahdollisuuden tallentaa tv-ohjelmia. 28,99 euron kuukausimaksulla (24 kk sopimus) saa lisäksi mukaan Ruutu+ -tilauksen.

Elisa Viihteen sisältö siirtyi hiljattain Viaplaysta Nelonen Median Ruutu+ -palveluun.


Päivitetty klo 12.30: lisätty tietoja.
Päivitetty klo 17.25: päivitetty hintatietoja.
Päivitetty klo 23.21: lisätty teknisiä tietoja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki