AfterDawn logo

Maailman suurin PC-valmistaja myi enemmän älypuhelimia ja tabletteja kuin tietokoneita

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Elektroniikkavalmistaja Lenovo myi menneellä neljänneksellä ensimmäistä kertaa enemmän mobiililaitteita (älypuhelimia ja tabletteja) kuin tietokoneita. Yhtiön toimitusjohtajan mukaan Lenovo on hyvää vauhtia muuttumassa tietokonevalmistajasta PC+-yhtiöksi. Lenovo nousi huhti-kesäkuussa maailman suurimmaksi tietokonevalmistajaksi, koska sen PC-myynti laski HP:ta hitaammin.

PC+ on Windows-leirin käyttämä termi ajalle, jossa mobiililaitteet ovat kasvattaneet roolia mutta perinteisellä tietokoneella on edelleen tärkeä asema. Se on vastine Applen käyttämällä PC:n jälkeinen aika -retoriikalle.

Vaikka tietokoneiden kappalemääräinen myynti laskikin, onnistui yhtiö kasvattamaan tulostaan 23 prosentilla. Lenovon mukaan tietokonemyyntiä pitää yllä etenkin yhdysvaltalaisten yritysten siirtyminen XP-tietokoneista Windows 7:ään tai 8:aan. Yhtiö lupaa syksyksi uusia tuotteita, kuten uuden sukupolven Yogan.


Puhelinjulkistusten osalta on odotettavissa kevyempiä ja ohuempia laitteita, joissa on panostettu tietoturvaan ja pilvipalveluihin. Yhtiö toimitti Kiinassa 11 miljoonaa älypuhelinta ja oli maan toisiksi suurin puhelintoimittaja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT