AfterDawn logo

PowerColorilta massiivinen Radeon HD 7970 X2 -näytönohjain

Panu Roivas Panu Roivas
6 kommenttia

Nvidia julkaisi vastikään oman kahden piirin monsterinäytönohjaimensa messevään 1000$ hintaan, mutta punaisessa leirissä ollaan oltu hiljaa New Zealand -koodinimellä kulkevasta tuplapiirimallista. Nyt verkkoon on kuitenkin eksynyt kuvia PowerColorin näytönohjaimesta, jonka nimeksi tulee PowerColor Radeon HD 7970 X2 Devil13.

PowerColorin kortti on varustettu massiivisella kolmen korttipaikan korkuisella jäähdytyksellä, ja se vaatii peräti kolme 8-pinnistä lisävirtaliitintä, mikä viittaisi maksimissaan 525 W nimelliseen tehonkulutukseen. Nimensä mukaisesti kortilla on kaksi Radeon HD 7970:stä tuttua Tahiti-piiriä. Muistia kortilla on yhteensä 6 Gt, eli 3 Gt per piiri.


Tuplapiirikortista aiemmin vihjailleen Donanimhaberin mukaan korttia tullaan esittelemään Computex-messuilla kesäkuussa. Todennäköisesti myös muilta AMD:n sopimusvalmistajilta on tulossa omia kustomoituja 7970 X2 -kortteja. AMD on saattanut jättää tuplapiirimallit kokonaan sopimusvalmistajien tehtäväksi, mikä mahdollistaa PowerColorin kortin tapaiset monsterimallit, jotka voivat kilpailla GTX 690:n kanssa ainakin suorituskyvyssä, jos ei tehonkulutuksessa.

6 KOMMENTTIA

DjZorlag1/6

=7990?

_kooma_2/6

Kolme korttipaikkaa vieviä kortteja on ainakin Asuksella ollut jo pitkänaikaa, itseäni ei niin hirveästi moiset tiiliskivet kiinnosta, mutta tästä pitää kyllä sanoa että onpa PowerColor kuitenkin saanut aikaiseksi ihan näyttävän näköisen kortin. Ja mitä tulee coolerin väreihin, niin miellyttävät ainakin omaa silmää. Enemmän itseäni kuitenkin kiinnostavat yhden ja maksimissaan kahden korttipaikan paksuiset näyttikset, sekä suurta kiinnostusta itsessäni on herättänyt nVidian GeForce GTX 670, ptkälti lyhyen piirilevynsä puolesta, sekä tietty tehojensa puolesta.
Vielä kun jokin firma tekisi kortille samanpituisen coolerin, vaikkapa yhdellä 120mm:n flektillä, tai pcb:n kanssa saman pituisella vesiblockilla.. EK Waterblocks, tai Aquatuning???

perhana3/6

tuo lisävirtaliittimien määrä menee kyllä jo naurettavaksi, luulisi että jos osataan rakentaa tuollaisia näytönohjaimia niin osattaisiin myös ratkaista tuo virransyöttöongelma hieman järkevämmin.
Eikö tuonkokoiseen murikkaan jo mahtuisi integroimaan vaikka oman pienen lithium-akun jonka lataamiseen riittäisi yksi lisävirtaliitin, ja näytönohjaimen tarvitsemat kulutuspiikit otettaisiin sitten tältä akulta

zipzap4/6

Seuraava on sitten näyttis suoraan voimavirtaan.

johtaja595/6

Kohta on 5 korttipaikan kokoinen näyttis, jolle tulee oma virtapiuha.

G0lden_Kebab6/6

Toi on kyllä aika hurjaa jo kun vaatii 3x 8pinniset lisävirrat

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT