Spotify älähti Applen uutuudesta – Voi aiheuttaa korvaamatonta vahinkoa

Spotify älähti Applen uutuudesta – Voi aiheuttaa korvaamatonta vahinkoa
Apple on haastettu oikeuteen App Store -liiketoiminnan takia niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. Amerikassa kiistakumppanina on Fortnite-pelistään tunnettu Epic Games ja Euroopassa kapuloita lyö rattaisiin musiikkipalvelu Spotify, joka on ehtinyt jo kommentoida kärkkäästi eilisiä julkistuksia.

Eiliset julkistukset keskittyivät laitteisiin, mutta uusien kellojen ja tablettien lisäksi Apple paljasti Apple One -tilauspalvelun. Uuden tilauspalvelun avulla asiakas voi hankkia yhdellä kertaa kaikki Applen tarjoamat kuukausimaksulliset palvelut ja maksaa niistä yhteensä hieman vähemmän. Peruspakettiin kuuluu Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade ja iCloud-tallennustilaa.Spotifyn mielestä edullisimmillaan 14,95 euroa kuussa maksava Apple One -tilaus on osoitus markkina-aseman väärinkäytöstä sekä epäreilusta kilpailusta, jossa Apple suosii omia palveluitaan kilpailijoiden kustannuksella. Spotify toivoo viranomaisten reagoivan julkistukseen tai muuten markkinoille voidaan aiheuttaa korvaamatonta vahinkoa. Spotifyta hiertää se, että Apple perii App Store -tilauksista 30 prosentin osuuden, minkä takia Spotify ei pysty kilpailemaan tehokkaasti Applen palveluita vastaan hinnalla.

Apple vastasi Spotifyn syytöksiin toteamalla, että Apple Onen avulla kuluttaja voi hankkia jo käytössä olevat palvelut huomattavasti edullisemmin. Säästöä tulee varsinkin perhetilauksen hankkijoille. Apple Onen tarjoamia palveluita voidaan käyttää myös esimerkiksi Android-laitteissa. Applen mielestä se ei siis toimi kilpailulainsäädännönvastaisesti, vaan se palvelee vain kuluttajan etua.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 16. syyskuuta, 2020 6:02
Tägit
Apple Music Apple One Apple musiikkipalvelu musiikki digitaalinen musiikki suoratoisto Spotify
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud