Kysy/vastaa-sivusto Quora hakkeroitiin: 100 miljoonan käyttäjän tiedot vaarassa

Kysy/vastaa-sivusto Quora hakkeroitiin: 100 miljoonan käyttäjän tiedot vaarassa
Maailman suurimpiin kysyy/vastaa-sivustoihin kuuluva Quora on kertonut, että sen järjestelmä on vuotanut. Tietoturva-aukkoa hyväksikäyttämällä hakkeroijat ovat päässeet käsiksi jopa 100 miljoonan käyttäjän tietoihin.

Quoran massiivisesta 300 miljoonan käyttäjän kannasta kolmannes voinut vuotaa hyökkäyksessä, jossa järjestelmään on päästy sisään luvatta. Yhtiö on tiedottanut asiasta paikallisille viranomaisille ja palkannut tietoturvatiimin tutkimaan asiaa.Yhtiöstä ollaan yhteydessä kaikkiin 100 miljoonaan käyttäjään, joiden tietoja on mahdollisesti vuotanut. Kaikki hakkeroidut käyttäjät on kirjattu ulos järjestelmästä ja salasanat on nollattu.

Henkilökohtaisiin tietoihin kuuluu nimiä, sähköpostiosoitteita sekä salattuja salasanoja. Lisäksi tietokannassa oli käyttäjien kysymiä kysymyksiä, kommentteja, yksityisviestejä sekä vastauksia.

Esimerkiksi sosiaalitunnuksia, luottokorttitietoja tai muita erittäin arkaluotoisia tietoja ei ole vuotanut, sillä palvelu ei niitä kerää, olettaen ettei niitä ole lähetetty esimerkiksi yksityisviestinä.

Quora uskoo löytäneensä tietoturva-aukon, mutta tutkinta jatkuu yhä.

Kirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 4. joulukuuta, 2018 17:05
Tägit
hakkerointi tietoturva-aukko tietoturva Quora
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud