Huomasitko tätä – Chrome-selaimesi käyttää nyt enemmän muistia

Huomasitko tätä – Chrome-selaimesi käyttää nyt enemmän muistia
Google kertoi hiljattain julkaistussa blogikirjoituksessa, että se otti käyttöön Chromen versiossa 67 käyttöön uuden arkkitehtuurillisen ratkaisun, jonka avulla suojaudutaan vuoden alussa ilmi tulleelta Spectre-haavoittuvuudelta. Google kutsuu tekniikkaa Site Isolation -nimellä.

Site Isolation on nimensä mukaisesti tekniikka, jossa kutakin verkkosivua renderöidään omina prosesseinaan. Tarkoituksena on se, että prosessit toimivat toisistaan riippumattomasti, jolloin tietoa ei vaihdu niiden välillä. Tämä rajoittaa olennaisesti mahdollisuuksia käyttää Spectre-haavoittuvuutta hyödyksi verkkosivujen kirjautumistietojen varastamiseen.Ominaisuus on nyt käytössä lähes kaikissa Chrome 67:ää käyttävissä työpöytäkokoonpanoissa – käyttöjärjestelmästä riippumatta. Google on jättänyt ominaisuuden aktivoimatta prosentilla käyttäjistä, jotta se saisi käytännön dataa Site Isolationin vaikutuksista suorituskykyyn. Nykyisen arvion mukaan sivustojen ajaminen erillisissä prosesseissa lisää muistin käyttöä noin 10 prosentilla (etenkin jos muistia on alle neljä gigatavua).Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 13. heinäkuuta, 2018 7:00
Tägit
tietoturva-aukko tietoturva haavoittuvuus Spectre Google Chrome Google
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • oxygenol

    Ei haittaa. Ei ole vielä koskaan tullut 64gb limitti vastaan.

    13.7.2018 13:38 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud