Viestintävirasto: Suosittu eBookers tietomurron kohteena, koskee myös suomalaisia - tarkkaile maksukorttitapahtumiasi

Viestintävirasto: Suosittu eBookers tietomurron kohteena, koskee myös suomalaisia - tarkkaile maksukorttitapahtumiasi
Mikäli olet varannut matkoja tai hotelleja vuoden 2016 aikana suositun hintavertailupalvelun eBookersin kautta, ovat tietosi voineet vuotaa ulkopuolisille.

eBookersin omistaja, Orbitz, on kertonut että sen järjestelmissä on havaittu tietomurto, joka sisältää 1.1.2016 - 22.6.2016 välillä palveluun lisättyjä tietoja. Yhtiö ei tiedä vielä onko tietoja vuodettu ulkopuolisille, mutta havainnon mukaan henkilötietoihin on saatettu päästä loppuvuoden 2017 aikana.Orbitzin mukaan tietovuoto koskee sekä henkilö- että maksukorttitietoja. Yhtiö on lähettänyt viestin kaikille suomalaisille käyttäjilleen, joita asia koskee.

Viestintävirasto kehottaa viestin saaneita suomalaisia tarkkailemaan maksukorttiensa tapahtumia, sillä palvelu on erittäin suosittu myös Suomessa. Virasto suosittelee myös tässä tapauksessa maksukorttien uusimista, vaikka kortteja ei olisikaan (vielä) käytetty luvattomasti. Lisäksi asiasta pitää tehdä rikosilmoitus poliisille.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 25. huhtikuuta, 2018 9:00
Tägit
Suomi eBookers tietomurto
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud