AfterDawn logo

Nintendo Switchin taustalta löytyy Nvidian tekniikkaa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Nintendo antoi eilen esimakua ensi vuonna julkaistavasta Switch-pelikonsolista preview-trailerin muodossa. Video herätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia, kuten hyvän trailerin kuuluukin.

Yhteen kysymykseen saatiin kuitenkin vastaus: Switchin laskentasuorituskyvystä vastaa Nvidian kehittämä Tegra-piiri. Konsolissa käytetty piiri perustuu Nvidian kehittämään arkkitehtuuriin, mutta sen tarkemmin piirin yksityiskohdista ei ole kerrottu. Grafiikkaohjaimen arkkitehtuuri voi olla Pascal- tai Maxwell-sukupolvea ja prosessoriytimet voivat olla ARM:n Cortexeja tai vaihtoehtoisesti Nvidian itse kehittämiä (Denver).

Konsolin tiedonsiirtotekniikasta ei ole myöskään kerrottu mitään. Switchin kehityksessä on painotettu paljon mobiilipelaamista, joten sen voisi kuvitella tukevan myös mobiilidataa. Nvidia on kehittänyt Tegroihin matkapuhelinverkkoyhteydet mahdollistavaa modeemia, mutta yhtiö ajoi kehitystoiminnot alas jo viime vuonna. Modeemitekniikka on kuitenkin mahdollista hankkia muualta, kuten Qualcommilta.


Järjestelmäpiirin lisäksi Nintendo on ulkoistanut Nvidialle Switchin middleware-ohjelmiston kehityksen. Pelikehittäjät pääsevät näin hyödyntämään Nvidian fysiikkamoottoria ja muita kehittyneitä ohjelmointityökaluja.

Nintendo Switch saapuu markkinoille maaliskuussa 2017.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT