AfterDawn logo

Suomen pienlainayhdistys: henkilötunnuksella ei saa pikavippiä

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Pienlainoja eli pikavippejä myöntäviä yrityksiä edustavan Suomen pienlainayhdistyksen mukaan viikonloppuna tapahtuneen tietovuodon uhrien ei kannata olla huolissaan ainakaan nimellään luvatta otettavista pikavipeistä.

Pienlainayhdistyksen toiminnanjohtaja Kari Kuusisto kertoo AfterDawnille, että nykyisen lainsäädännön mukaan pikavippejä myönnetään vain tupas-tunnusten eli käytännössä nettipankkitunnusten avulla tunnistetuille henkilöille.

Huolimatta tietovuodon historiallisesta suuruudesta, varsinaiset vahingot vaikuttaisivat jäävän kohtalaisen pieniksi. Useiden asiantuntijoiden mukaan henkilötunnuksen ei pitäisi missään tapauksessa riittää henkilön tunnistamiseen esimerkiksi nettikaupassa asioidessa tai muita palveluita tilatessa.

Jos joku kuitenkin onnistuu hyödyntämään tietoja maksullisten palveluiden tai tavaroiden ostoon, maksamattomista laskuista ei koidu identiteettivarkauden uhrille ongelmia. It-viikko kertoo, että maksuhäiriömerkinnöistä kirjaa pitävä Suomen Asiakastieto ei rekisteröi maksuhäiriöitä, joiden taustalla oleviin luottosopimuksin henkilö itse ei ole ollut osallisena.

2 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/2

Hyvä hyvä. Pahin pelkohan tässä on ihmisillä tainnut olla se juuri, että valtavie määriä pikavippejä otetaan heidän nimiinsä ja sitten onkin hankala todistella, ettei ole niitä halunnut/lunastanut. Ja pikavippifirmat kun eivät ole näitä yleisesti arvostetuimpia, niin siinä on sitten vielä aivan omat hankaluutensa. Tai siis olisi.

chatboy2/2

Eihän tässä silleen ole hätää. Pikavippi firmanhan on osoitettava mille tilille rahat ovat menneet.
Jos Sirkka Mönkären hetua on käytetty luoton haussa ja rahat tilitetty jollekin Ma...rkko Vanhaselle niin eihän Sirkka voi olla vastuussa? Tai sitten yhteisesti pelaavat omiin pusseihin niinkuin keskusta puolueen jäsenet...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT