AfterDawn logo

Rovio vastaa Nintendon halpapelisyytöksiin

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Rovion toimitusjohtaja Peter Vesterbacka on ottanut kantaa Nintendon koko mobiilipelialaan kohdistamiin syytöksiin pelien arvon tuhoamisesta. Nintendon edustajat ovat kevään mittaan esittäneet useaan otteeseen, että mobiilipelien nykyinen polkuhinnoittelu on vaaraksi koko pelialalle ja "harrastelijakehittäjien" tuotokset vievät asiakkaat oikeilta hyvin suunnitelluilta peleiltä.

[smartbox:none]Vaikka Nintendo ei ole varsinaisesti suoraan yksilöinyt kritiikkiään nimenomaan Rovioon ja sen maailmanmaineeseen nousseeseen Angry Birds -peliin, se on kuitenkin malliesimerkki Nintendon oudoksumasta halpaan hintaan ja suuriin volyymeihin sekä maksullisiin lisäsisältöihin perustuvasta bisnesmallista.

MVC-sivustolle puhunut Vesterbacka antaa täyslaidallisen Nintendon perinteiselle kalliisiin peleihin perustuvalle ajattelulle.

On mielenkiintoista miten Nintendon tyyppiset yritykset väittävät älypuhelinten olevan tuhoamassa pelibisnestä. Jos tarkoituksenani olisi myydä ihmisille 49 dollarin hintaisia muovinpaloja, minäkin olisin huolissani. Mielestäni on hyvä merkki, että joku on huolissaan, sillä se tarkoittaa, että me olemme selvästi tehneet jotain oikein.

Vaikka Vesterbacka on aiemmin ennustanut jopa konsoleiden kuolemaa pelialustana, Rovio on kehittämässä Angry Birdsistä myös konsoliversiota. MVC:n haastattelussa Vesterbacka vetää hieman takaisin ja näkee konsoleillakin oman roolinsa alan tulevaisuudessa. Vesterbacka ei silti suostu näkemään mobiilipelejä vähemmän vakavasti otettavana peligenrenä.

Konsolipelimarkkinat eivät ole kuolemassa ihan lähiaikoina, mutta se ei ole enää nopeiten kasvava alusta. Monien pelialalla työskentelevien mielestä ainoastaan suuren budjetin pelien kehittävät ovat oikeita pelitaloja. Meillä ei ole sellaista alemmuuskompleksia.

2 KOMMENTTIA

Bluejack1/2

Rovion liikevaihto ensivuoden verotuksessa lienee jo sellaista luokkaa jotta uusia un*birds julkaisuja pitäisi varmaan saada pikkuhiljaa markkinoille muuten menee taas nokia touhuksi ja käyttäjien mollaamiseksi. Ei luulisi olevan ainakaan kiinni pelitalon taloudesta saati rahkeista :)

trooper782/2

Mutta missä viipyy Angry Birds pelin fyysinen myynti kappale. PC CD-Rom kauppoihin välittömästi, jotta pääsee pelaamaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT