AfterDawn logo

DJI Mini 4 Pro -kuvauskopterissa on nelisuuntainen törmäyksenestojärjestelmä ja se kykenee ottamaan 4K 100 fps -videota

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

DJI julkisti uuden minikopterin eli Mini 4 Pron. Se tarjoaa pitkälti samanlaiset ominaisuudet kuin viime vuoden Mini 3 Pro, mutta paria asiaa on viety eteenpäin.

Mini 4 Pro on nimensä mukaisesti pienikokoinen. DJI Mini 4 Pro on mitoiltaan ja painoltaan vain pienen juomatölkin kokoinen ja mahtuu vaikkapa takintaskuun. Siksi se on helppo pitää mukana ja ottaa käyttöön todella nopeasti. Se on EU-alueella C0-sertifioitu ja painoltaan alle 249 grammaa, joten sen normaaliin lennättämiseen riittää pelkkä rekisteröinti.

Kopteri kestää voimakkaitakin tuulia (10,7 m/s) ja yhdellä akulla minikopteri voi lentää peräti 34 minuuttia kerrallaan. Intelligent Flight Battery Plus -akulla saa nostettua lentoajan 39 minuuttiin, mutta tätä akkua ei myydä Euroopassa, sillä muuten paino menee yli 249 gramman.

Mini 4 Prossa on Mini 3 Pron tapaisesti 48 megapikselin kamera, joka laadukasta 1/1.3 tuuman CMOS-kuvakennoa, valovoimaista f/1.7-objektiivia, Dual Native ISO Fusion -valoherkkyyttä ja RAW- tai D-Log M -väritiloja yli miljardilla värillä.


Valkoinen DJI Mini 4 Pro drone lentämässä kahden puun välistä

Kopterin gimbaali kääntyy tarvittaessa 90 astetta, jolloin kopterilla voi kuvata myös pystykuvia helposti.

Videon osalta Mini 4 Pro tarjoaa nyt mahdollisuuden kuvata 4K-tarkkuudella 100 fps:n nopeudella tai Full HD -tarkkuudella 200 fps:n nopeudella.

Mini 4 Pro parantaa lentoturvallisuutta. Tässä kopterissa on nelisuuntainen törmäyksenestojärjestelmä ja APAS 5.0 -väistötoiminto, jotka löytyvät myös pari kuukautta sitten julkaistusta DJI Air 3 -kopterista. Mini 3 Prossa on kolmisuuntainen törmäyksenesto ja APAS 4.0 -väistötoiminto.

Lisäksi korkeusrajoittimet sekä automaattinen nousu, lasku ja kotiinpaluu parantavat lentoturvallisuutta entisestään Mini 4 Pron kohdalla.

Uudessa mallissa on käytössä O4-videonsiirtojärjestelmä, joka kykenee siirtämään videokuvaa jopa 20 kilometrin päähän.

Tarkempaa vertailua eri mallien kohdalla voi tehdä DJI:n vertailussa.

DJI Mini 4 Pro on saatavana kahdella vaihtoehtoisella ohjaimella. DJI RC 2 -ohjaimessa on 5,5 tuuman oma näyttö, joka on helppokäyttöinen eikä lennättämiseen tarvita lainkaan älypuhelinta. Kopteri on saatavana myös edullisemmalla DJI RC-N2 -ohjaimella, johon voi liittää Android- tai iOS-älypuhelimen ja hyödyntää helppokäyttöistä DJI Fly -sovellusta sekä älypuhelimen näyttöä.

DJI Mini 4 Pro RC-N2 ja DJI Mini 4 Pro RC 2 tulevat myyntiin 829 ja 1 029 euron kuluttajahintoihin.


DJI Mini 4 Pro Fly More Combo RC 2 on saatavana 1 169 euron kuluttajahintaan sisältäen perusmallin lisäksi kaksi lisäakkua, niiden latausyksikön, lisäroottorit ja kantolaukun.

DJI Mini 4 Pro Wide-Angle Lens tulee myyntiin 35 euron kuluttajahintaan. Minikopteriin on saatavana kattava valikoima muitakin lisätarvikkeita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki