AfterDawn logo

Uskoisiko tuota - Raspberry Pi -pohjainen laite pyrkii kääntämään koirien kielen ymmärrettäväksi

Juha Tuppi Juha Tuppi
7 kommenttia

Indiegogo -rahoituskampanjan kautta tukea hakevan No More Woof -laitteen kehittäjä väittää laitteen kääntävän koirien kieltä ymmärrettäväksi.

Engadget raportoi tänään uskomattomalta kuulostavasta No More Woof -laitteesta, joka hakee rahoitusta Indiegogo -rahoituskampanjasivuston kautta. Laitteen ruotsalainen kehittäjä väittää sen kykenevän kääntämään "ionivirtauksia" koiran aivoissa ihmispuheeksi. Päähän sijoitettavasta kehikosta, aivosähköanturista, Raspberry Pi -tietokoneesta ja kaiuttimesta koostuvan 65 dollarin peruslaitteen kerrotaan tunnistavan kolme erilaista ajatusta, kun taas kalliimpi versio tulee varustettuna useammalla sensorilla ja tehokkaammalla ohjelmistolla.

Alustuksen perusteella ei liene ihme, että laite on vielä konseptiasteella, tai että sen kehittäjä ilmoittaa pitävänsä saadun rahoituksen, vaikka tavoitetta ei saavutettaisi.


Ja vaikka laite toimisi, miten ihmeessä sen pystyy todistamaan?

7 KOMMENTTIA

G0lden_Kebab1/7

Sarjassamme taas laite joka ei koskaan tule menestymään saati kiinnostamaan.(toimimaan?) Voin sen tässä sanoa ilmaiseksi.

Michelola2/7

koiran ajatukset: haluan ruokaa, haluan paskalle
niitä sitten vaan randomilla kaiuttimista

Tiger253/7

Jaaha, että sellaista.

Eläinten mielihaluja ei kyllä ole vaikea tulkita. Jos se pyörii nälkäisen näköisenä jaloissa ja ruokakuppi on tyhjä, se on nälkäinen. Jos näin käy eteisessä, se haluaa lenkille. Ja jos se tunkee sohvalle viereen, niin kai sille voi rapsutukset antaa. Jos tanssahdellaan lattialla hilpeästi, silloin sen kanssa saapi leikkiä. Kohkaamisesta ja elämöinnistä annetaan tietysti satikutia jos se on tarpeen.

Kuka ihme tarvitsee noin yksinkertaisten eleiden ja liikkeiden tunnistamiseen tietokonetulkkia? Eläimet viestivät kuitenkin enemmän eleillä ja teoilla kuin tietoisilla ajatuksilla.

1pertti4/7

Humpuukiahan tuo. Ja mitä "ionivirtauksia" siellä aivoissa muka on?

pähkinä5/7

Lainaus:

sen kehittäjä ilmoittaa pitävänsä saadun rahoituksen, vaikka tavoitetta ei saavutettaisi.


Olisikos tässä nyt se olennaisin osa? Mitähän sitä itse keksisi...

qwerty836/7

Lainaus:

kehittäjä ilmoittaa pitävänsä saadun rahoituksen, vaikka tavoitetta ei saavutettaisi.


Kertoo kaiken tarvittavan. Kivekset irti tuollaisilta kerjäläisiltä.

Meige7/7

mmmm! This mellow odor of fresh, just produced huge pile of beautiful bull shit. ...The welcoming penetration straight in my both nostrils at the same time. I even can feel it in my brains. :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT