AfterDawn logo

OCZ päivitti Vertex 3 -aseman 20 nm muisteihin, lupaa halvempia hintoja

Teemu Laitila Teemu Laitila

OCZ on julkaissut Vertex 3 -asemasta uuden version, joka perustuu Intelin ja Micronin valmistamiin 20 nm NAND-muistipiireihin. Alkuperäinen Vertex 3 perustuu samojen valmistajien 25 nm muisteihin ja muilta osin asemassa ei ole tapahtunut muutoksia.

Uusi versio on merkattu informatiivisesti nimellä Vertex 3.20, joka viittaa muistin valmistuksessa käytettyyn litografiaan. Syynä muutokseen 20 nm prosessin kypsyminen tasolle, jossa uudempi prosessi on valmistuskustannuksiltaan halvempi. Toivon mukaan valmistuskustannusten lasku siirtyy myös jälleenmyyntihintoihin ainakin jollain aikavälillä.

Vertex 3.20 -asemia on tarjolla 120 ja 240 gigatavun versioina ja myöhemmin markkinoille saapuu myös 480 gigatavun malli.

OCZ:n tiedotteen mukaan uuteen muistiin siirtyminen kasvattaa Vertex 3 -sarjan elinikää ja lisäksi tuo kilpailukykyisesti hinnoitellut SSD-asemat yhä useampien käyttäjien saataville. Yhtiö ei kuitenkaan tarkenna kuinka kilpailukykyisesti asemat on tarkoitus hinnoitella. Nykyiset Vertex 3 -mallit on hinnoiteltu noin 120 euroon 120 gigatavun mallin osalta ja runsaaseen 200 euroon 240 gigatavun mallin osalta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT