AfterDawn logo

Grooveshark: Toimintamme on täysin laillista

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
4 kommenttia

Grooveshark-musiikkipalvelu on ajautunut viimeisen vuoden aikana ongelmiin tiettyjen tekijänoikeusjärjestöjen ja musiikkijättien kanssa, jonka seurauksena yrityksen sovellukset ovat poistuneet App Storen ja Android Marketin valikoimista. Groovesharkin johtoportaaseen kuuluvan Paul Gellerin mukaan palvelua vastaan esitetyt syytökset laittomuuksista ovat kuitenkin perättömiä, ja yritys aikookin jatkossa puolustaa nimeään aktiivisemmin.

Gellerin mukaan palvelu ei ole vielä neuvotellut lisensointisopimuksia kaikkien tahojen kanssa, joten osa palvelun kautta kuunneltavissa olevasta musiikista on kuluttajien ulottuvissa ilman lupaa. Grooveshark noudattaa kuitenkin Yhdysvaltojen lainsäädäntöä, ja DMCA-valitukset käsitellään asianmukaisesti, jotta palvelu ei rikkoisi lakia.

Luvattomasti jaossa olleita musiikkikappaleita on Gellerin mukaan poistettu yli 1,7 miljoonaa, ja 22 000 käyttäjän kohdalla musiikin lähettäminen palveluun on loppunut väärinkäytösten takia. Geller sanoo tämän osoittavan selvästi Groovesharkin toiminnan olevan laillisella pohjalla.


Groovesharkin suosio on kasvanut tasaisesti, ja yrityksen viimeisimpien tilastojen mukaan käyttäjiä on 25 miljoonaa.

Googlelle ja Applelle Grooveshark on esittänyt pyynnöt palauttaa yrityksen sovellukset sovelluskauppoihin. Sekä Google että Apple ovat olleet vaitonaisia sovellusten poistamisesta, mutta huhujen mukaan Yhdysvalloissa musiikkiteollisuutta puolustava RIAA (Recording Industry Association of America) olisi vaatinut Groovesharkin poistamista tekijänoikeusseikkoihin vedoten.

4 KOMMENTTIA

Grina1/4

On kyllä melkoisen kiero ja epäterveellä pohjalla oleva lähestymistapa tuo Groovesharkin palvelu. Periaatteessa se ei kuitenkaan lakia riko.

ArttuH5N12/4

Musiikin YouTube.

charmakr3/4

Ei tuo palvelu ole yhtään youtubea pahempi. Että pitäsisi varmaan poistaa kaikki youtube sovelluksetkin kaupoista.

Ihanjees (vahvistamaton)4/4

Jos pska äänenlaatu joka toissa biississä ei häiritse.. Vitonen kuussa spotifyista on aika reilu peli mun mielestä. Onse niin paljon parempi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT