AfterDawn logo

Vain pieni osa kuluttajista maksoi rahaa Radioheadin uutuusalbumista

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
66 kommenttia

Radioheadin uusi In Rainbows-albumi julkaistiin internetissä lokakuun alkupuolella ja kuluttajat saivat itse päättää mitä he ladattavasta MP3-muodossa olevasta albumista haluavat maksaa.

Nyt internet-sivustojen suosiota ja käyttöä mittavaa comScore on julkaissut omat lukunsa albumin suosiosta, joiden valossa ilmaisuus näyttää kiinnostavan kuluttajia. comScoren tietojen mukaan albumin myyntiä varten pystytetyllä inrainbows.com-sivustolla vieraili lokakuun aikana noin 1,2 miljoonaa eri käyttäjää, joista suurin osa myös latasi vierailun ohella uutuusalbumin.

Näistä 1,2 miljoonasta ihmisestä 62 prosenttia ei maksanut albumista mitään, vaan he latasivat sen ilmaiseksi. Kun tämä yhdistetään aiempaan tietoon levyn suosiosta P2P-verkoissa, jää albumista maksaneiden kuluttajien osuus pieneksi.

comScoren tiedot yllättivät monet, sillä aiemmin levystä maksaneiden osuus on arvioitu suuremmaksi. "Olen yllättynyt vapaamatkustajien suuresta määrästä" totesi pääomasijoittaja Fred Wilson, joka on ollut perustamassa sijoitusyhtiö Union Square Venturesia. "Aikaisemmat arvailut albumin menestyksestä ovat olleet positiivisempia. Itse maksoin albumista viisi dollaria eikä se tuntunut mitenkään typerältä. Kyseessä on loistava albumi, paras mitä he ovat tehneet aikoihin. Mutta tämä albumi osoittaa selvästi, että suurin osa kuluttajista ajattelee, että digitaalisen musiikin pitäisi olla ilmaista, eikä sen ostaminen ole vaivan arvoista. Kyseessä on suuri joukko kuluttajia, joita ei voi vain hylätä ja nyt onkin aika kehittää liiketoimintamalli, jonka avulla kyseisistä kuluttajista voidaan hyötyä" jatkaa Wilson.


Yhdysvaltalaiset kuluttajat tuntuivat olevan hiukan muuta maailmaa innokkaampia maksamaan albumista, sillä maksavien kuluttajien osuus oli muuta maailmaa suurempi ja myös albumista maksetut summat olivat suurempia. Maksun suorittanut yhdysvaltalainen kuluttaja maksoi albumista keskimääräisesti noin kahdeksan dollaria ja viisi senttiä, kun muualla vastaava luku oli noin neljä dollaria ja 64 senttiä. Luvut eivät ole kuitenkaan suoraan vertailukelpoisia, sillä yhdysvaltalaisilla kuluttajilla on yleensä enemmän rahaa, jota voi käyttää esim. musiikin hankintaan.

Yhteensä albumia on ostettu digitaalisina latauksina noin 3 miljoonan dollarin edestä. Eniten Radioheadille rahaa toivat ne kuluttajat, joiden albumista maksama hinta oli 8-12 dollarin välillä. Heidän osuus kaikista levyn lataajista oli vain noin 12 prosenttia, mutta rahallisesti Radiohead on saanut yli puolet dollareista heidän ansiostaan.

comScoren keräämät tiedot eivät kuitenkaan ole tarkkoja tietoja albumin myynneistä, sillä comScore kerää tietonsa seuraamalla noin kahta miljoonaa internetin käyttäjää ympäri maailmaa. Luvuissa ei ole myöskään mukana fyysisen albumin tuomia dollareita.

Radioheadin toimintaa on kommentoinut mm. TAXI:n toimitusjohtaja Michael Laskowia. TAXI mm. neuvottelee artistien ja levy-yhtiöiden välille levytyssopimuksia. Laskow sanoo, että levy-yhtiöt ovat rahoittaneet Radioheadin toimintaa viimeiset 15 vuotta, jonka ansiosta Radiohead on saanut suuren joukon tukijoita. Nyt Radiohead jatkaa musiikin myyntiä näille kuluttajille ilman levy-yhtiöitä, jotka eivät saa enää lainkaan rahaa Radioheadin toimista. Laskowin mukaan tämä on hieno asia yhtyeelle, koska se saa enemmän rahaa ja yhtyeen tukijoille, sillä he saavat musiikkiaan edullisemmin. Laskow ei kuitenkaan usko, että kyseessä olisi kaikille yhtyeille toimiva toimintamalli, sillä musiikin markkinointi ja fanien kerääminen on todella hankalaa ilman levy-yhtiöiden tukea, joten uudet artistit ja yhtyeet eivät voi juuri seurata Radioheadin jalanjälkiä.


Laskowia positiivisemmin asian näkee mm. comScoren analyytikko Edward Hunter, jonka mielestä Radiohead on tempauksellaan onnistunut siinä, missä levy-yhtiöt ovat epäonnistuneet. Hunterin mukaan Radioheadin toimet ovat näyttäneet kuluttajille, miten artistien ja levy-yhtiöiden tulisi kohdella kuluttajia.

Lähteet:
comScore
Hifimaailma

66 KOMMENTTIA

henkettu1/66

Jos voisi ostaa vaikka jotai seteleitä esim R-kioskilta ja sitten niillä ladata kohtuulliseen hintaan mitä tahansa musiikkia, niin homma toimisi paljon paremmin, mutta tällä hetkellä ei vaan osata ostaa luottokortilla jne.

emagdnim2/66

jepp.. itsekin näihin 0.00 £ lataajiin kuulun :/

klanh3/66

Jos vain löytyisi joku helpompi ja nuorillekkin sopiva tapa maksaa netissä niin varmasti olisi paljon suurenpi osa kuluttajista maksanut jotain levystä. Parasta tässä tempauksessa kumminkin on se että bändi saa kaikki rahat itelleen ja levy-yhtiöt eivät saa lanttiakaan. Jos bändi jonka musiikista pidän tekisi samanlaisen tempauksen ja löytyisi joku oikeasti helppo ja yksinkertainen tapa ostaa levy haluamallaan hinnalla ilman luottokorttia niin kyllä 5e-10e voisin maksaa levystä.

oappi4/66

Ainaki sillon ku itse olin alaikäinen nii oli kyl aika vaikee ostaa mitää netin kautta, koska luottokorttia oli oikeestaan mahdoton tuon ikäisenä saada. Veikkaan et just useemmalle alle 18v tulee paljo helpommaks vaa warettaa ku pyytää iskältä ja äiskältä luottokorttia.

Monien vanhemmat ei varmaa edes uskalla tilata netistä mitää nii siinähän sitte oot. Paypalikää ei noita hyväksyny. Nyt on tietenki vähä paremmi ku on elektronit jolla voi paypaliin siirtää rahaa. Eli jos ei oo alle 16v nii kyl pitäs olla kohtalaisen helppoa tilata. Hinnoista oon kyl vieläki eri mieltä. Hyvin kertoo seki asian tilasta ku leffan soundtrack saattaa olla kalliimpi ku itse leffa. No ite kyllä kuuntelen nii vähä musiikkia et youtuben videot saa riittää mikäli biiseistä noin paljon haluaan riistää.

Shadown5/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oappi:

Nyt on tietenki vähä paremmi ku on elektronit jolla voi paypaliin siirtää rahaa. Eli jos ei oo alle 16v nii kyl pitäs olla kohtalaisen helppoa tilata.

Siis electronilla pystyy leikiten maksamaan nykyään liki kaiken netistä. Paypali on erittäin monessa paikassa yksi vaihtoehto maksutavoissa ja electron nyt kelpaa euroopan maissa olevissa nettikaupoissa suoraankin hyvin monessa paikassa.

Jollei muu auta, niin pankkisiirtohan on sitten se viimeisin keino.

Eli kyllä maksetuksi saa, jos maksaa haluaa. Tietysti jos asenne on "kaikki mulle ja heti", niin mikään ei tietysti onnistu.

henkettu6/66

Lainaus:

Eli jos ei oo alle 16v nii kyl pitäs olla kohtalaisen helppoa tilata.

Jopa alle 16-vuotiaat saavat Elektronin.

Touho7/66

Tässä sitä nähdään mitä käy, kun maksamiseen tarkoitettu järjestelmä on teknisesti rajoittunut. Järjestelmän tekijän olisi pitänyt antaa kuluttajille ensin mahdollisuus kuunnella levy ja vasta sitten maksaa. Itse nimittäin yritin tätä.

Ladttuani ja kuunneltani levyn läpi, totesin että se on hyvä ja yritin mennä takaisin sivustolle lahjoittamaan bändille rahaa. Tämä ei suinkaan onnistunut, vaan minun olisi pitänyt rekisteröityä itseni uudella sähköpostiosoitteella ja vasta sitten olisin voinut maksaa levystä. Lähetin vielä supportille sähköpostia ja ihmettelin että enkö voi maksaa juuri rekisteröimilläni tunnuksilla ja sain vastaukseksi että pitäisi rekisteröityä uudelleen. Niin jäi Radioheadilta minun 10 taalaa saamatta.

Supo8/66

Taas tekopyhien seura kokoontuu selittämään, kukaan maksa jos kerran ilmaiseksi saa.

eftu9/66

Vieläkö pitäisi ihmetellä miksi muut artistit ja levy-yhtiöt eivät kokeile samaa? Ehkä jos bändi olisi suomalainen ja levyt ilmestyisi vain Suomessa, tämä voisi toimiakin!

Hyvä että AD:ssa julkaistiin tämä uutinen, kun yleensä täällä julkaistaan uutisia vain yhdestä näkökulmasta, eli siitä kuinka nörttejä sorretaan. Lähes aina uutisissa uupuu perustelut ja vastakkaisia näkökulmia ei kerrota, joten AD täyttää kaikki roskajournalismin piirteet. Esimerkiksi internetpiratismin ja Ylen uutisoinnissa Afterdawn on alemmalla kuin saksalaiset iltapäivälehdet. Mutta eihän tämä mikään uutissivusto olekaan.

BlasterX10/66

En nyt sanoisi aD:tä kovinkaan propagandistiseksi, vaikka jotain häiväystä joissakin uutisissa onkin. Aika monessa p2p-jutussa on ollut lähteenä torrentfreakkia, piraattiliittoa jne, mutta myös ifpi, ttvk on ollut esillä lähes jokaisessa.

Oletko lukenut esim. Piraattiliiton juttuja? Tuolla jokaisessa uutisessa on selkeä "All hail PB" fiilinki.

trooper7811/66

MItään en maksanut... tosin eipä tullut levyäkään ladattua =/ Kyllä tuosta jokusen euron olisi voinut pulittaa, kysymys on vaan siinä miten. PayPal on kuulema hyvä, mutta ei ole keltään uskaltaunut vielä käydä kysymässä miten se toimii =(

Shadown12/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BlasterX:

En nyt sanoisi aD:tä kovinkaan propagandistiseksi, vaikka jotain häiväystä joissakin uutisissa onkin. Aika monessa p2p-jutussa on ollut lähteenä torrentfreakkia, piraattiliittoa jne, mutta myös ifpi, ttvk on ollut esillä lähes jokaisessa.

Minä sanoisin, kun juju on, että näissä uutissa on joko tai. Joko on piraattiliitot lähteinä tai sitten ttvk ym. sopivasti sen mukaan mikä kalskahtaa pahimmalta.

BTW. Piraattiliiton juttuja on aina kiva lukea jos lapsettaa ja tekee mieli lukea Aku Ankkaa ja sitä ei ole saatavilla.

trooper7813/66

Lainaus:


BTW. Piraattiliiton juttuja on aina kiva lukea jos lapsettaa ja tekee mieli lukea Aku Ankkaa ja sitä ei ole saatavilla.


EI pidä kadottaa sisäistä lastaan ;) ...tosin ei kannata lukea uusia Aku Ankkojakaan. Tarinat ovat nykyään "onttoja" tai uusintoja.

Filth14/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:

Taas tekopyhien seura kokoontuu selittämään, kukaan maksa jos kerran ilmaiseksi saa.

Väärin. 38% maksoi. Minusta se ei ole "pieni osa". Ja tosiaan, millä maksat, jos ei ole visa-korttia tai vastaavaa, joten tuo 38% on minusta aika iso osa.

Shadown15/66

Lainaus:


EI pidä kadottaa sisäistä lastaan ;) ...tosin ei kannata lukea uusia Aku Ankkojakaan. Tarinat ovat nykyään "onttoja" tai uusintoja.

Jep, siksi keräilenkin vanhempaa tuotantoa.

MasaAntsa16/66

Lainaus:

Lainaus:

Eli jos ei oo alle 16v nii kyl pitäs olla kohtalaisen helppoa tilata.

Jopa alle 16-vuotiaat saavat Elektronin.

Se vaan että harvat vanhemmat hommaavat lapselle Elektronia jotta hän pystyis ostamaan tavaraa netistä.

henkettu17/66

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Eli jos ei oo alle 16v nii kyl pitäs olla kohtalaisen helppoa tilata.

Jopa alle 16-vuotiaat saavat Elektronin.

Se vaan että harvat vanhemmat hommaavat lapselle Elektronia jotta hän pystyis ostamaan tavaraa netistä.

Itse asiassa aika monelta alle 16-vuotiaalta löytyy Visa Electron, mutta ei niillä kyllä varmastikaan mitään nettiostoksia kovin usein )ainakaan luvallisesti) tehdä ;))

maihel18/66

miksi itkeä jos järki ei riitä hinnan pyytämiseen?:D

henkettu19/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti maihel:

miksi itkeä jos järki ei riitä hinnan pyytämiseen?:D

Kokeiluja pitää tehdä, jotta tekniikka yms kehittyisi. Joskus kokeilut epäonnistuvat totaalisesti, mutta joskus todetaan myös loistavia uusia asioita, kuten ruuti ;P. No, eihän meistä kaikista voi olla ruudinkeksijöiksi.

oxygenol20/66

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Eli jos ei oo alle 16v nii kyl pitäs olla kohtalaisen helppoa tilata.

Jopa alle 16-vuotiaat saavat Elektronin.

Se vaan että harvat vanhemmat hommaavat lapselle Elektronia jotta hän pystyis ostamaan tavaraa netistä.

Tämä on totta, itsekkin hommasin electrenoni vasta 4 vuotta sitten ( ei herranjumala et alan olemaan vanha ).. Nykyään huomannu, että netin kautta tehdyt ostokset ovat aika pirun käteviä elektronin avulla. Pitää vain olla luotettava sivusto, ennenkuin itse alan mitään tilaamaan. Mukava kokeiluhan tuo oli, mutta tyssäsi vähäsen toteutukseen. Kunnon toteutuksella, isommilla mahdollisuuksilla lahjoittaa olisi varmaan tuottanut taaloja enemmän.

crazymazy21/66

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Eli jos ei oo alle 16v nii kyl pitäs olla kohtalaisen helppoa tilata.

Jopa alle 16-vuotiaat saavat Elektronin.

Se vaan että harvat vanhemmat hommaavat lapselle Elektronia jotta hän pystyis ostamaan tavaraa netistä.

Kyllä on tullut electron hommattua, mutta esim. paypaliin en saa korttia liitettyä koska nordean verkkopankin sivuilla verkkokäyttö ominaisuuden kytkeminen edellyttää täysi-ikäisyyttä. Tai ainakin niin sivuilla lukee.

coocie9822/66

Hetkinen, bändi tienasi 3 miljoonaa dollaria plus fyysisten albumien myynnin. Miksi tuota jälkimmäistä lukua ei kerrota kun yhden paketin hinta on 40 dollaria? Jos jotain on tarjottu ilmaiseksi, niin en ole ollenkaan yllättynyt, että suurin osa vain lataa sen mutta olen yllättynyt siitä, että asiaa uutisoidaan sillä tavalla kuin koe olisi epäonnistunut.

I’d call this a resounding success for Radiohead and music fans everywhere – and a fantastic artistic effort as well.”

Turha tästä on olla mitenkään huolestunut tai pettynyt. Itse olen vain positiivisesti yllättynyt, että ihmiset ovat oikeasti valmiita maksamaan ilmaisesta. Myös silloin kun heitä ei syyllistetä tai haukuta varkaiksi.

Fakta:

-Visa Elektron toimii monessa nettikaupassa ja myös PayPalilla.

Mikäli ette tienneet tätä, niin menkää maksamaan levystä mutta älkää tehkö sitä siksi, että tästä uutisesta pitäisi tuntea jotain huonoa omatuntoa. Jos haluatte tukea artistia, niin antaa mennä Charlie :)

Shadown23/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Hetkinen, bändi tienasi 3 miljoonaa dollaria plus fyysisten albumien myynnin. Miksi tuota jälkimmäistä lukua ei kerrota kun yhden paketin hinta on 40 dollaria? Jos jotain on tarjottu ilmaiseksi, niin en ole ollenkaan yllättynyt, että suurin osa vain lataa sen mutta olen yllättynyt siitä, että asiaa uutisoidaan sillä tavalla kuin koe olisi epäonnistunut.

Eli ajattelit vetästä tähän väliin sanonnan "Kun ne tienaa niin hyvin"?

coocie9824/66

Mitäs sinä nyt?

Hifimaailma

Lainaus:

Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että suurin osa levyn ladanneista ei edelleenkään siitä maksanut mitään, vaan todennäköisesti tottumuksesta hankkivat sen käyttöönsä laittomia vertaisverkkoja käyttäen.

Ok, ymmärsin idean mutta ilmoitustapa on hieman virheellinen ;P

Shadown25/66

Lainaus:

Mitäs sinä nyt?

Hifimaailma

Lainaus:

Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että suurin osa levyn ladanneista ei edelleenkään siitä maksanut mitään, vaan todennäköisesti tottumuksesta hankkivat sen käyttöönsä laittomia vertaisverkkoja käyttäen.

Ok, ymmärsin idean mutta ilmoitustapa on hieman virheellinen ;P

Itse asiassa en sitä noin ajatellut. Lähinnä kun vetäsit kolmet miljoonat mukaan ja perään "Täähän onnistu". Mutta joo, tosiaan vertaisverkostahan tota imuteltiin varmasti, joten noi luvut on suhteellisia.

Noin muuten uutisessa kiinnitti huomiota kohta:

"Laskow sanoo, että levy-yhtiöt ovat rahoittaneet Radioheadin toimintaa viimeiset 15 vuotta, jonka ansiosta Radiohead on saanut suuren joukon tukijoita."

Että eihän niitä levy-yhtiöitä mihinkään kaivata, eihän?

coocie9826/66

Tuo Hifimaailman lainaus oli erillinen osa epäselvässä postissani. Arvioin siinä vain näitä uusia "kehuttuja" lähteitä joita Afterdawn käyttää.

En ymmärtänyt ollenkaan, että mistä sinä puhuit kun sanoit "Kun ne tienaa niin hyvin".


------------------------------------------------------------------

En ole ikinä sanonut, että levy-yhtiöitä ei tarvita enää nyt eikä tulevaisuudessa. Joskus vanhoissa keskusteluissani olen tainnut sanoa, että niillä on vahva pohja markkinoinnissa josta artistit voivat hyötyä. Radiohead ei nähtävästi tarvitse tätä markkinointia enää. Täytyy vielä seurata myyntilukuja jonkin aikaa ja katsoa miten ala jatkaa etenemistään.

Shadown27/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Tuo Hifimaailman lainaus oli erillinen osa epäselvässä postissani. En ymmärtänyt ollenkaan, että mistä puhuit kun sanoit "Kun ne tienaa niin hyvin".

Vetosit yksinkertaisesti rahaan, kun väitit tuon projektin onnistuneen. Tiedä häntä onnistuko se, mutta sinä katsoit rahaa ja vastasit sitten vasta onnistuiko se.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

En ole ikinä sanonut, että levy-yhtiöitä ei tarvita enää nyt eikä tulevaisuudessa. Joskus vanhoissa keskusteluissani olen tainnut sanoa, että niillä on vahva pohja markkinoinnissa josta artistit voivat hyötyä. Radiohead ei nähtävästi tarvitse tätä markkinointia enää. Täytyy vielä seurata myyntilukuja jonkin aikaa ja katsoa miten ala jatkaa etenemistään.

Joo enkä ole muuta väittänytkään. Lähinnä vaan heitin tollasen jutun ilmoille.

coocie9828/66

Tässä vaiheessa en puhuisi onnistumisesta mutta en epäonnistumisestakaan. Seuraavissa asioissa on onnistuttu; asiakkaat maksavat ilmaisesta, rahaa tulee jonkin verran (ehkä jopa paljon), mainostusta on saatu ilmaisilla/laillisilla latauksilla, ja positiivinen imago rohkeana ja vapaana bändinä on luotu. Kysymyksiksi jää; tienataanko tällä mallilla enemmän rahaa kuin levy-yhtiöillä, mikä on alan tulevaisuus, miten mallia voi kehittää, ym. Kysymyksiä tässä tuntuu enimmäkseen syntyvän mutta jonkin verran on jo hahmottunut koko kuvasta jota minä itse kutsuisin positiiviseksi.

Raha on yleensä tässä kapitalistisessa yhteiskunnassa onnistumisen mitta, joten luonnollisesti arvioin myös sitä. Yleisesti uutisissa näytetään kauhistelevan ilmaislataajien määrää. Afterdawnille sen verran plussaa, että uutinen on tasapainossa vaikkakin selvästi negatiivinen sävyltään. Välillä näitäkin

Shadown29/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Tässä vaiheessa en puhuisi onnistumisesta mutta en epäonnistumisestakaan. Seuraavissa asioissa on onnistuttu; asiakkaat maksavat ilmaisesta, rahaa tulee jonkin verran (ehkä jopa paljon), mainostusta on saatu ilmaisilla/laillisilla latauksilla, ja positiivinen imago rohkeana ja vapaana bändinä on luotu. Kysymyksiksi jää; tienataanko tällä mallilla enemmän rahaa kuin levy-yhtiöillä, mikä on alan tulevaisuus, miten mallia voi kehittää, ym. Kysymyksiä tässä tuntuu enimmäkseen syntyvän mutta jonkin verran on jo hahmottunut koko kuvasta jota minä itse kutsuisin positiiviseksi.

Raha on yleensä tässä kapitalistisessa yhteiskunnassa onnistumisen mitta, joten luonnollisesti arvioin myös sitä. Yleisesti uutisissa näytetään kauhistelevan ilmaislataajien määrää. Afterdawnille sen verran plussaa, että uutinen on tasapainossa vaikkakin selvästi negatiivinen sävyltään. Välillä näitäkin

Päälimmäinen kysymys onkin, kun minä teen levyn ja pistän sivut pystyyn, joissa jaan levyä samalla lailla kuin nämäkin, niin pääsenkö mihinkään lehtiin? Voisin veikata etten pääsee, ellen maksa mainostuksesta ensin, jolloin voisi helposti mennä enempi rahaa kuin saisin tuolla keinolla.

coocie9830/66

Kyllä ne uudet artistit keinot keksivät :)

Tiedän, ettet arvosta lähdettä mutta Lamount on hauska esimerkki toisenlaisesta levitystavasta
http://www.piraattiliitto.org/uutiset/20...s-pirate-baysta

Lainaus:

Ruotsalaisen rock-yhtye Lamontin promootiokokeilu Pirate Bayn kanssa on lähtenyt lupaavasti käyntiin, sillä ensimmäisten 24 tunnin aikana yli 100.000 ihmistä latasi yhtyeen esikoisalbumin "The Golden Daze" piraattisivuston välityksellä.

Kyllä noita promootiokikkoja löytyy mutta mitä tarkalleen haet takaa?

Shadown31/66

Lainaus:

Kyllä ne uudet artistit keinot keksivät :)

Tiedän, ettet arvosta lähdettä mutta Lamount on hauska esimerkki toisenlaisesta levitystavasta
http://www.piraattiliitto.org/uutiset/20...s-pirate-baysta

Lainaus:

Ruotsalaisen rock-yhtye Lamontin promootiokokeilu Pirate Bayn kanssa on lähtenyt lupaavasti käyntiin, sillä ensimmäisten 24 tunnin aikana yli 100.000 ihmistä latasi yhtyeen esikoisalbumin "The Golden Daze" piraattisivuston välityksellä.

Kyllä noita promootiokikkoja löytyy mutta mitä tarkalleen haet takaa?

Jos TPB:n etusivulle (jossa käy miljoonittain porukkaa) ei ketään lataisi noita (wohoo, mäkin olen katsonut nyt sen videon, mega ihquu), niin sehän olisi jo ihme. Toinen asia kuka ostaa, luultavasti jokunen. Toinen juttu on kun TPB:n sivuille tuleekin noita artistien mainoksia kymmenittäin tai sadottain. Luultavasti alkaa tippumaan aiheessa mielenkiinto, sekä kävijöiltä, kuin myöskin TPB:n väeltä.

...ja niin, TPB ei edelleenkää tee tuota ilmaiseksi. Se saa isoja mainosrahoja.

coocie9832/66

Onko se sitten mielestäsi huono asia, että artistit koittavat uusia malleja?

Shadown33/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Onko se sitten mielestäsi huono asia, että artistit koittavat uusia malleja?

Eihän siinä mitään pahaa ole jos koettaa eri malleja. Pointti on, että ketään ei tao lisää rahaa tyystin hyvää hyvyyttään toiselle.

Ei minuakaan kiinnostaisi mainostaa random-yhtyettä sivuillani persaukisena ilman taka-ajatusta. TPB:n väki saa tuosta lisää mainosrahaa itselleen, sekä mahdollisesti lisää aineksia selittää toimiaan.

1ecu34/66

Niinä vuosinä joina olen tätä saittia seurannut, on iso joukko kirjoittajista lähes jatkuvasti parkunut musiikin ja muun median törkeitä hintoja, jotka juuri ne ovat laillisen ostamisen estäneet.

Mutta nyt kun olisi saanut jopa ihan itse päätää kuinka vähän maksaa, niin vielä vaan joku ilmoittaa imuttaneensa ilmaiseksi (huom. ilmoittautuneet, TEhän ette ole koskaan hinnoista valittaneetkaan, heh, heh...) Ja johan löytyi taas päteviä syitäkin, Elektrooni ei toimi tai "ei uskalla ostaa". Justinsa juu.

Olisi voinut luulla että näinä pitkinä ja pimeinä vuosina kun Radioheadin tai vastaavaa tempausta on odoteltu, niin olisi ainakin täysi-ikäisillä ollut aikaa avata vaikka PayPal -tili. Paitsi, jospa tämä "valtava joukko" näille palstoille kirjoittavista ei edelleenkään ole täysi-ikäisiä?

No, tämä ehkä antaa paremmat puitteet ymmärtää muutakin warettamisen "oikeutukseen" liittyvää kirjoittelua.

coocie9835/66

Radioheadin tapauksessa näytettiin takovan. Hyvyyttään nämä ihmiset maksoivat ilmaisesta. Odottiko joku aivan tosissaan, että 80% maksaa? 3miljoonaa näin alkuun on hyvä luku ja homma muuttuu kiinnostavaksi kun fanit saavat ostettua fyysisen 40 punnan dickboxin.

1ecu:
olet osittain oikeassa mutta tarkoittaako halpa hinta sitä, että warettajat ovat velvoitettuja ostamaan juuri Radioheadin kappaleita vaikka he eivät pidä koko bändistä?

Shadown36/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Radioheadin tapauksessa näytettiin takovan. Hyvyyttään nämä ihmiset maksoivat ilmaisesta. Odottiko joku aivan tosissaan, että 80% maksaa? 3miljoonaa näin alkuun on hyvä luku ja homma muuttuu kiinnostavaksi kun fanit saavat ostettua fyysisen 40 punnan dickboxin.

Niin eli kun rahaa tulee tietyn rajan yli, niin lopun voi jakaa hyvän tekeväisyyttään?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

1ecu:
olet osittain oikeassa mutta tarkoittaako halpa hinta sitä, että warettajat ovat velvoitettuja ostamaan juuri Radioheadin kappaleita vaikka he eivät pidä koko bändistä?

Kuten joskus kysyin: Miksi kelpaamaton materiaali ei ole ostamisen arvoista, mutta lataamisen arvoista on?

coocie9837/66

Shadown, en nyt pysy ajatuksiesi mukana. Radiohead ei varmasti ajattele asiaa noin. Minäkään en sanonut noin. Mitä sinä ajat tuolla takaa? Musiikkia sai ladata ilmaiseksi ja kokeilla. Osa piti tuotteesta niin paljon, että maksoi siitä hyvyyttään. Osa saattoi jopa lahjoittaa hieman edemmän heidän lempibändilleen ja osa halusi tukea uutta bisnesmallia

En myöskään ymmärrä toista kommenttiasi. Kysyit tuon joskus aikaisemminkin ja oletit, että siinä on vain yksi oikea vastaus. Tunnetko syyllisyyttä lihatiskillä kun maistat uusinta possunlihaa? Ostatko sinä sen possun?

ed. korjasin kardinaaliajatusvirheen :)

Shadown38/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Shadown, en nyt pysy ajatuksiesi mukana. Radiohead ei varmasti ajattele asiaa noin. Minäkään en sanonut noin. Mitä sinä ajat tuolla takaa? Musiikkia sai ladata ilmaiseksi ja kokeilla. Osa piti tuotteesta niin paljon, että maksoi siitä hyvyyttään. Osa saattoi jopa lahjoittaa hieman edemmän heidän lempibändilleen ja osa halusi tukea uutta bisnesmallia

Siis noillahan oli mahdollisuutena hinnoitella itse albumin hinta, ei antaa mahdollisuutta ladata ilmaiseksi tai maksaa. Vaikka vaihtoehtona olikin olla maksamati mitään, niin silti se vaihtoehto ei ollut vaihtoehtona tyyliin "tai ilmaiseksi". Sitähän ei edes voinut kokeilla ja maksaa vastaa sitten. Siitähän moni jopa täälläkin kommenteissaan valitteli, kun piti sitten kokonaan rejata uudestaan maksua varten.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

En myöskään ymmärrä toista kommenttiasi. Kysyit tuon joskus aikaisemminkin ja oletit, että siinä on vain yksi oikea vastaus. Tunnetko syyllisyyttä lihatiskillä kun maistat uusinta possunlihaa? Ostatko sinä sen possun?

Maistiaiset rinnastan demoon, en koko tuotteeseen. Jos mättäisin siinä tiskilä maistiaisia kilon verta, niin siitä varmasti joku valittelisikin.

1ecu39/66

coocie98:

kysehän oli tietenkin periaatteesta. Ja tosiaan siitäkin mitä Shadown tuossa yläpuolella laittamattomasti ilmaisi. Radiopäät itse ovat varmaan tehneet jo paljon aiemmin ns. "henkilökohtaiset tilinsä", joten pikku levityskokeiluihin heillä lienee varaakin.

Ja vastakysymys: Warettajallako on siis oikeus (vai suorastaan velvollisuus?...) imuttaa myös kaikki sekin mikä ei ole laillisesti ilmaista?

coocie9840/66

Lainaus:

Maistiaiset rinnastan demoon, en koko tuotteeseen. Jos mättäisin siinä tiskilä maistiaisia kilon verta, niin siitä varmasti joku valittelisikin.

Höpö, ei kukaan valita jos sinulle tarjotaan se ilmaiseksi.


1ecu
Eivätkö vastakysymykset liity yleensä jotenkin aiheeseen? Jos joku artisti antaa ihmisille mahdollisuuden maksaa ilmaisjakeluun pistetystä levystä, niin warettajilla ei ole mitään kommuunimaista velvollisuutta mennä ja antaa rahaa heille, etenkään jos he eivät pidä bändistä. Kyse ei ole mistään todistelusta ja asia ei liity oikeastaan ollenkaan aiheeseen waretus (tekijänoikeudella laittomasti ladattuun materiaaliin), sillä tuon levyn sai ladata laillisesti ilmaiseksi.

Kyse on puhtaasti uusista kanavista ja uusista jakelutavoista koko alalla. Asiallisempaa olisi pohtia niiden toimivuutta ja alan tulevaisuutta, eikä syyttää niitä ihmisiä jotka ovat joskus warettaneet jonkun levyn - minkä tahansa levyn. Ymmärrät varmaankin tämän näkemykseni valossa miksi jätän vastaamatta kysymykseesi :)

Minä en ladannut koko levyä, ja täälläkin ne muutamat jotka eivät tienneet Visa Electronin mahdollisuuksista voivat nyt mennä halutessaan tukemaan Radioheadia.

Shadown41/66

Lainaus:

Höpö, ei kukaan valita jos sinulle tarjotaan se ilmaiseksi.

Haluan kyllä nähdä sen ihmeen kun menet kauppaan ja ne laardit ei sulle riitä siinä maistiaisissa, vaan kysyt lisää.....kilon lisää. :DDD

Siis ei ne maistiaiset ole siinä sitä varten, että tulet ruokailemaan, vaan ostaisit ruokailtavat lihat.

Kyllä sulta juttua näkyy tulevan puolustukseksi, vaikka sitten ihan älytöntäkin,kuten tohon 1ecun kyssäriin.. :DD

stillborn42/66

Olisiko niin, että Radiopäät näkevät tässä kunnon bisneksen? Ehkä he uskovat, että "normaaleilla" jakelutavoilla bändin tili olisi jäänyt pienemmäksi. Kun minulla on jotain myytävää, myyn sen niin, että saan itselleni siitä mahdollisimman paljon rahaa.

" Mutta tämä albumi osoittaa selvästi, että suurin osa kuluttajista ajattelee, että digitaalisen musiikin pitäisi olla ilmaista, eikä sen ostaminen ole vaivan arvoista."

Tuo lause sai minut lisäksi miettimään, miksi sitä digitaalista musiikkia pitäisi edes myydä, jos sen suurimman osan mielestä pitäisi olla ilmaista?

coocie9843/66

Lainaus:

Lainaus:

Höpö, ei kukaan valita jos sinulle tarjotaan se ilmaiseksi.

Haluan kyllä nähdä sen ihmeen kun menet kauppaan ja ne laardit ei sulle riitä siinä maistiaisissa, vaan kysyt lisää.....kilon lisää. :DDD

Siis ei ne maistiaiset ole siinä sitä varten, että tulet ruokailemaan, vaan ostaisit ruokailtavat lihat.

Kyllä sulta juttua näkyy tulevan puolustukseksi, vaikka sitten ihan älytöntäkin,kuten tohon 1ecun kyssäriin.. :DD

Huoh, alentuuko nyt tällä kertaa...

Lähdit sitten taas tuolle olet idiootti-linjalle? Kukaan ei kysy kiloja lisää, minä en mene kauppaan pummimaan ruokaa ja koko vertauksesi on jotenkin - järjetön. Jos sinulle tarjotaan jotain ilmaista, niin se on yleensä maistiainen, demo, ym. Tällä kertaa tarjotaan koko tuote ja samalla annetaan mahdollisuus tukea tekijää. Mikä tässä yhtälössä menee sinulta yli?

1ecu ei varmasti tarvitse apuasi. Hän osaa itse vastata mikäli hän näkee sen tarpeelliseksi. Moni uutista lukeva voi muutenkin arvostaa sitä, että tätä kiinnostavaa aihetta ei vedetä sivuraiteille aiheeseen waretus. Ei minun tarvitse puolustella ketään tai mitään mutta aiheesta keskustelu on sen verran kiinnostavaa, että sitä tekee mielellään.

lisäys.
stillborn
tuo ilmaisuus ei välttämättä ole se pääaihe, vaikka mediatalot tahtovatkin nähdä sen sellaisena asiana. Mikäli tämä jakelutapa toimii ilmaisuudesta huolimatta, niin se tulee varmasti muokkaamaan koko alaa. Oli niitä kokeilijoita tai "lokkeja" kuinka paljon tahansa, eikö:)

lisäys2: Tuota jakelutekniikkaa voidaan kuitenkin jalostaa, sillä tämä on näitä ensimmäisiä betakokeiluja joilla artistit koskettavat vedenpintaa. Tulevaisuudessa tuo voi olla hieman erilainen ja jopa hieman toimivampi.

Shadown44/66

Lainaus:


Huoh, alentuuko nyt tällä kertaa...

Lähdit sitten taas tuolle olet idiootti-linjalle? Kukaan ei kysy kiloja lisää, minä en mene kauppaan pummimaan ruokaa ja koko vertauksesi on jotenkin - järjetön. Jos sinulle tarjotaan jotain ilmaista, niin se on yleensä maistiainen, demo, ym. Tällä kertaa tarjotaan koko tuote ja samalla annetaan mahdollisuus tukea tekijää. Mikä tässä yhtälössä menee sinulta yli?

Jos vaastaat kuin idiootti, niin mitä pitäisi ajatella? Olet idiootti?
Jos vedät kehiin jonkun lihatiskin maistiaiset ja vastaan, että se on vain demo, ei koko päivällinen, jota ruokakauppa sinulle yrittää myydä maistiaisillaan/demollaan, niin vastaat "Höpö, ei kukaan valita jos sinulle tarjotaan se ilmaiseksi.". Siis WTF! Eikä ne Radiopäät edeleenkään tarjonnut ilmaista "maistiaista", vaan vaihtoehtoa, jossa voit itse valita hinnan albumille.

Eli demot on kokeilua varten, ei waretus ja 1ecu esittikin sinulle selkeän kysymyksen: Warettajallako on siis oikeus (vai suorastaan velvollisuus?...) imuttaa myös kaikki sekin mikä ei ole laillisesti ilmaista?
Minä voisin tähän jatkaan vielä, että onko warettajalla oikeus (vai suorastaan velvollisuus) imuttaa jopa kelpaamaton materiaali?

Nämä on tietysti kysymyksinä hankalia, jollei halua kakistaa suoraa vastausta, koska se kuulostaa vastenmmieliseltä warettajan lausua.

Lainaus:

1ecu ei varmasti tarvitse apuasi. Hän osaa itse vastata mikäli hän näkee sen tarpeelliseksi. Moni uutista lukeva voi muutenkin arvostaa sitä, että tätä kiinnostavaa aihetta ei vedetä sivuraiteille aiheeseen waretus. Ei minun tarvitse puolustella ketään tai mitään mutta aiheesta keskustelu on sen verran kiinnostavaa, että sitä tekee mielellään.

1ecu ei tosiaan apua kaipaa, mutta sinä selkeästi vastauksiisi. Tämä jos mikä sivuaa waretusta ja etenkin puolustusta "ostaisin jos olisi järkihintasta".

coocie9845/66

Tulipas sitä oikea känkkäränkkä esille :)
Jatka samaan malliin.

Shadown46/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Tulipas sitä oikea känkkäränkkä esille :)
Jatka samaan malliin.

Ihan mielenkiinnolla odtan vastaustasi.

BTW. sianlihaa ei voi syödä raakana.

stillborn47/66

Minä taas odotan sitä, että keskusteltaisiin tuosta uutisesta, eikä sianlihasta.

Ysf48/66

Tälläiset uutiset eivät kerro muuta kuin sen, että kenen lehmää alkuperisen uutisen kirjoittaja yrittää ojasta pelastaa. Suoraan sanoen alkaa v*tuttaa lukea jonkun kolmannen osapuolen hypoteeseihin perustuvia kirjoitusia. MISSÄ ON RADIOHEADIN KOMMENTIT?

p.s. kritiikki EI ole osoitettu aD:n toimitukselle. Se on minun oma henkilökohtainen huomio ja osoitettu maailmalla valloillaan olevaa laadukasta "uutisointia" kohtaan. Huhuja uutisina, kiitti tyhjästä.

berethiel49/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1ecu:

Niinä vuosinä joina olen tätä saittia seurannut, on iso joukko kirjoittajista lähes jatkuvasti parkunut musiikin ja muun median törkeitä hintoja, jotka juuri ne ovat laillisen ostamisen estäneet.

Mutta nyt kun olisi saanut jopa ihan itse päätää kuinka vähän maksaa, niin vielä vaan joku ilmoittaa imuttaneensa ilmaiseksi (huom. ilmoittautuneet, TEhän ette ole koskaan hinnoista valittaneetkaan, heh, heh...) Ja johan löytyi taas päteviä syitäkin, Elektrooni ei toimi tai "ei uskalla ostaa". Justinsa juu.

Olisi voinut luulla että näinä pitkinä ja pimeinä vuosina kun Radioheadin tai vastaavaa tempausta on odoteltu, niin olisi ainakin täysi-ikäisillä ollut aikaa avata vaikka PayPal -tili. Paitsi, jospa tämä "valtava joukko" näille palstoille kirjoittavista ei edelleenkään ole täysi-ikäisiä?

No, tämä ehkä antaa paremmat puitteet ymmärtää muutakin warettamisen "oikeutukseen" liittyvää kirjoittelua.

Mitäs jos levy ei ole ostamisen arvoinen. Itse en ainakaan maksa senttiäkään sellaisesta mitä en tarvitse. ja ennakkokuuntelu selvittää sen asian. Ilman ennakkokuuntelua on vielä vaikeampi saada minua levyä ostamaan.

1ecu50/66

Kerran ja vain kerran vielä: viittasin alkuperäisessä kirjoituksessani PERIAATTEESEEN. Kyllä kai jokainen ymmärtää erikseen mainitsematta ettei Radioista tykkäämättömien *pitäisikään* sieltä mitään ladata?

Tässä yhteydessä tuli muuten taas esille eräs ”warettajan wakiowastaus”: ”Haluan kuunnella ennen kuin maksan”. Monikohan jonkun koko CD:n piraatisti imuttaneista on myöhemmin oikeasti marssinut kauppaan ostamaan kyseisen taideteoksen? Huom: kyseessä oli retorinen kysymys, ei tarvitse ilmoittautua. Omatuntonne kertoo vastauksen (heh, heh!)

Tässä meni myöskin hukkaan hyvä mahdollisuus tieteelliseen tutkimukseen. Radioheadin lataussivulla olisi voinut kokeilla laittaa vapaan linkin viereen iso varoitusteksti, jossa todetaan imuttamisen ilman mitään maksua olevan oikein kauhean laitonta. Se tuskin olisi muuttanut latausten tai maksaneiden kokonaismäärää mihinkään?

=> tilaisuus tekee varkaan riippumatta siitä mitä on pöllittävänä? . . .

coocie9851/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1ecu:

Kerran ja vain kerran vielä: viittasin alkuperäisessä kirjoituksessani PERIAATTEESEEN. Kyllä kai jokainen ymmärtää erikseen mainitsematta ettei Radioista tykkäämättömien *pitäisikään* sieltä mitään ladata?

Eli sinulla on moraalisia/periaatteellisia ongelmia ottaa jotain mitä sinulle tarjotaan ilmaiseksi. Ihailtavaa mutta monet meistä kokeilevat mielellään ilmaista ja olen varma että Radiohead halusi ihmisten kokeilevat tuotettaan kun se kerran oli ilmaiseksi tarjolla. Muuten he olisivat laittaneet sille hieman suuremman minihinnan kuin ilmaisen. Voidaanko sitten puhua jonkinlaisesta viasta miten suunnitelma toteutettiin jos paikkaan piti rekata kahdesti mikäli pitikin levystä ja halusi tukea artistia. Tämä on kuitenkin näitä artistien "betakokeiluja".


Lainaus:


Tässä yhteydessä tuli muuten taas esille eräs ”warettajan wakiowastaus”: ”Haluan kuunnella ennen kuin maksan”. Monikohan jonkun koko CD:n piraatisti imuttaneista on myöhemmin oikeasti marssinut kauppaan ostamaan kyseisen taideteoksen? Huom: kyseessä oli retorinen kysymys, ei tarvitse ilmoittautua. Omatuntonne kertoo vastauksen (heh, heh!)

Edelleen, tämä asia ei liity warettamiseen millään tavalla. Tuote on ilmainen mikäli sen haluaa ilmaiseksi. Osa maksaa, osa kokeilee ja maksaa , osa päättää olla maksamatta. Ketään ei riko lakia jos he haluavat kyseisen tuotteen ilmaiseksi. Ehkä tuo kadonnut kaista nähdään suurempana tulona kiertueilla kun useimpi ihminen menee katsomaan artistia livenä. Minulle tuo 40% maksava osapuoli on vain hieno todiste siitä, että ilmaisen kanssa voi kilpailla ja ihmiset haluavat pojimmillaan tukea artistia.

Huonon omatunnon tuskissa kamppailevat AD:n jäsenet jotka eivät maksaneet levystä voivat ilmoittautua ;)

Lainaus:


Tässä meni myöskin hukkaan hyvä mahdollisuus tieteelliseen tutkimukseen. Radioheadin lataussivulla olisi voinut kokeilla laittaa vapaan linkin viereen iso varoitusteksti, jossa todetaan imuttamisen ilman mitään maksua olevan oikein kauhean laitonta. Se tuskin olisi muuttanut latausten tai maksaneiden kokonaismäärää mihinkään?

=> tilaisuus tekee varkaan riippumatta siitä mitä on pöllittävänä? . . .

Kukaan ei ole varas tuossa asiassa. Olet kyllä oikeassa, että moni ihminen lataisi tuon levyn laittomasti jos jakotapa olisi perinteinen mutta ihmettelen - erikoista - periaatettasi kutsua ihmisiä varkaiksi kun he eivät ole rikkoneet lakia millään tavalla tässä tapauksessa.

stillborn52/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1ecu:

Radioheadin lataussivulla olisi voinut kokeilla laittaa vapaan linkin viereen iso varoitusteksti, jossa todetaan imuttamisen ilman mitään maksua olevan oikein kauhean laitonta. Se tuskin olisi muuttanut latausten tai maksaneiden kokonaismäärää mihinkään?

Jätkät haluaa myydä levyään tai jakaa sitä ilmaiseksi ja sitten ne jotka valitsevat sen ilmaisen tavan ovat rikollisia? Tuohan on kätevä tapa ajatella. Sain synkkään päivään tosi hyvät naurut, kiitos siitä!

coocie9853/66

Mikäli tätä ideaa yritettäisiin viedä vielä asteen eteenpäin, niin lataussivuilla voisi olla mainoksia, joiden avulla hyödytään ilmaisistakin latauksista. Tuohon Radioheadin jakelutapaa olisi voinut vielä muokata niin, että maksamalla saa hieman parempaa laatua. Tosin valinta antaa ilmaiseksi yhtä paljon bittejä oli varmaankin periaatteellinen.

1ecu54/66

Voi tsiisus!

Enhän minä ole missään vaiheessa väittänyt että TÄSSÄ NIMENOMAISESSA TAPAUKSESSA olisi kukaan mihinkään laittomuuteen syyllistynyt. Ei tietenkään, koska levyhän varta vasten annettiin vapaaseen jakeluun. Joka tästä alkaa jotain muuta vääntämään on valitettavasti kadottanut tietämättään tai tietoisesti jutun ytimen.

Halusin siis vain pohdiskella YLEISELLÄ TASOLLA sitä miksi siitä levystä (tai mistään muustakaan) ei sen useampi halua maksaa. Peilasin lisäksi asiaa tällä saitilla aiemmin käytyihin keskusteluihin waretuksen (tai imutuksen, tai latauksen, tai "näytekappaleiden hankkimisen, tai ihan mitä vaan termiä vain halutaan käyttää) perusteluihin.

Yleisesti ottaen minulle on aivan yhdentekevää miten kukin taide-elämyksensä hankkii. Mutta jos jäät kiinni virallisesti laittomaksi luokitellusta toiminnasta, niin mitä narisemista siinä on? Ei se auta vaikka oma sydän sanoisi sen olleen ihan OK. Maksa ja itke!

(Huomasivathan varmasti kaikki jo että tämä ei koske Radioheadin uusinta levyä . . . LOL!)

Shadown55/66

Ieculle ihan tiedoksi, että coocie98:n yleinen tapa on sivuuttaa varsinaisen kymyksen idea toisaalle.

coocie9856/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1ecu:

Voi tsiisus!

Enhän minä ole missään vaiheessa väittänyt että TÄSSÄ NIMENOMAISESSA TAPAUKSESSA olisi kukaan mihinkään laittomuuteen syyllistynyt. Ei tietenkään, koska levyhän varta vasten annettiin vapaaseen jakeluun. Joka tästä alkaa jotain muuta vääntämään on valitettavasti kadottanut tietämättään tai tietoisesti jutun ytimen.

Pahoittelut. Aihe käsitteli Radiohedia ja heidän uutta jakelukikkaansa joten tässä täytyy olla suoranainen meedio, että tietää mistä keskustellaan. Eli sinä halusi keskustella yleisesti aiheesta waretus ja yksinomaan tutkia väitettä "haluan kokeilla"? Menikö oikein?

Lainaus:


Halusin siis vain pohdiskella YLEISELLÄ TASOLLA sitä miksi siitä levystä (tai mistään muustakaan) ei sen useampi halua maksaa. Peilasin lisäksi asiaa tällä saitilla aiemmin käytyihin keskusteluihin waretuksen (tai imutuksen, tai latauksen, tai "näytekappaleiden hankkimisen, tai ihan mitä vaan termiä vain halutaan käyttää) perusteluihin.

Waretuksen perusteluita yleisellä tasolla. Minun on henkilökohtaisesti turha perustella/puolustella waretusta kun en näe siinä mitään vikaa. Ei tuota jaksa muutenkaan hirveästi tehdä kun elämässä on muutakin sisältöä. Haluatko selittää tämän näkökulman henkilölle, että mikä tekee väitteestä ”haluan kokeilla” huonon? Arvioidaan sitä sitten siinä valossa.

Shadown57/66

Lainaus:

Minun on henkilökohtaisesti turha perustella/puolustella waretusta kun en näe siinä mitään vikaa.

Kun et kerta näe mitään vikaa, niin sitä isommalla syyllä kykenet meille kaikille kertomaan perustelut, joiden valossa et näe mitään vikaa.

Kerrot kovin ristiriitaisesti, että waretusta pitää valvoa (oikeuksien hahtijoilla pitää olla oikeus valvoa oikeuksiaan), mutta kun niitä valvotaan, niin tuomitset valvonnan ja vielä päälle selität, ettei waretus ole itse asiassa laisinkaan tuomittavaa.

Mutta jollet omasta puolesta voi kertoa meille noihin yksinkertaisiin kysymyksiin vastausta, niin koetatko meidän mieliksi kertoa noin yleisesti vaihtoehtoja ja syitä miksi yleensä waretetaan randomina kaikkea, jopa itselle tarpeetonta. Minäkin waretan, mutta oikeasti waretan sellaista, jota tulen käyttämään. Nykyisin tosin waretus jäänyt aika pieniin.

BTW. keräilyhän tulee tietysti ensimäiseksi mieleen, mutta yleensä keräillään aitoa ja alkuperäistä kamaa ja kerättävästä materiaalista tajutaan vähän muutakin kuin mistä p2p-verkosta sitä on tullut imuteltua.

BlasterX58/66

Kyllähän se niin on, että mitä enemmän waretustaan perustelee "kulttuurin jakamisella" ym. järjenvastaisilla syillä, sitä enemmän sapettaa, jos arpa osuu omalle kohdalle. Eihän se todennäköistä ole, mutta itselleen valehteleminen ei ole hyväksi.

Itsekkin waretan. Osin siksi, että se on vain helpompaa ja ilmaista, mutta myös jotain siksi, että sitä ei vain ole saatavilla laillisesti. Esimerkkinä vaikka lempisarjani Top Gear: Kolusin Tampereella Stockmannit, Citymarketit, Kodin1:set, sun muut tavaraketjut. He eivät myy kyseistä sarjaa, muutenkuin kokoelmaboxeina, joissa on vain joitain kohtia. Olisin ollut valmis maksamaan paljon rahaa, jos olisin saanut kaudet 2-7 jostain. Edes amazon.co.uk ei myy kyseistä sarjaa tuotantokausittain. Latasin siis kaikki mahdolliset jaksot netistä. Kaikkia en saanut saatavuuden takia.

coocie9859/66

Ei kannata tehdä sellaista mistä on huono omatunto. Hulluksi siitä vain tulee mutta hyvä kun löysit lempisarjasi :)

PS: Tuollainen tarjonnan monipuolistaminen on yksi syy miksi näen tiedostojenjakamisen hyvänä asiana. Ihmiset näkevät ja kokevat jotain sellaista mistä he eivät muuten saisi ehkä ikinä nauttia. Tarvitseeko kaiken olla ilmaista? ei tietenkään mutta kaikki ovat varmasti sitä mieltä, että nykyinen tilanne ei palvele ketään. Sitten jos ja kun saamme kuukausimaksulla toimivan musiikkilataamon jossa on suojaamatonta ja hyvälaatuista musiikkia all you can eat-tavalla, niin onko tämä muutos tullut tiedostojenjaon seurauksena vai tehtiinkö se vain hyvyyttään palvelemaan kuluttajaa?

Ei omaa waretusta tarvitse perustella kulttuurilla jos ei näe sitä järkeväksi mutta kulttuurilla voi sitäkin paremmin perustella koko "piratismin" hyödyllisyyden.

JBluesP60/66

"Laskow sanoo, että levy-yhtiöt ovat rahoittaneet Radioheadin toimintaa viimeiset 15 vuotta, jonka ansiosta Radiohead on saanut suuren joukon tukijoita."

Ja mitähän levy-yhtiöt ovat mahtaneet saada? Tuottoa sijoitukselleen?

Ysf sanoin sen oleellisen: "Suoraan sanoen alkaa v*tuttaa lukea jonkun kolmannen osapuolen hypoteeseihin perustuvia kirjoitusia. MISSÄ ON RADIOHEADIN KOMMENTIT?", eli saivatko isomman tilin näin toimiessaan vai eivät, aivan sama mitä joku ko. tuotteesta maksoi jos maksoi.

Shadown61/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JBluesP:


Ja mitähän levy-yhtiöt ovat mahtaneet saada? Tuottoa sijoitukselleen?

Eli ajattelit, että levy-yhtiöt ihan huvikseen riskisijoittaa omia rahojaan? Ei helvetissä. Totta kai ne ottaa omat välistä ihan kuten pankit ottaa korkonsa asuntolainoista ja sen tapasista.

stillborn62/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1ecu:

Voi tsiisus!
Halusin siis vain pohdiskella YLEISELLÄ TASOLLA sitä miksi siitä levystä (tai mistään muustakaan) ei sen useampi halua maksaa.

Ymmärrän tuskan, sillä minä myös olen halunnut miettiä asioita nimenomaan yleisellä tasolla, mutta tällä porukalla se on ollut mahdotonta, koska vedotaan vain asioiden laillisuuteen ja laittomuuteen, mitkä ovat taas ihan eri asioita.

stillborn63/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Tuollainen tarjonnan monipuolistaminen on yksi syy miksi näen tiedostojenjakamisen hyvänä asiana. Ihmiset näkevät ja kokevat jotain sellaista mistä he eivät muuten saisi ehkä ikinä nauttia.

...

Ei omaa waretusta tarvitse perustella kulttuurilla jos ei näe sitä järkeväksi mutta kulttuurilla voi sitäkin paremmin perustella koko "piratismin" hyödyllisyyden.

Noissa lauseissa se punainen lanka piileekin, ainakin kuluttajan näkökulmasta asiaa kun pohdiskelee.

Shadown64/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:

mutta tällä porukalla se on ollut mahdotonta, koska vedotaan vain asioiden laillisuuteen ja laittomuuteen, mitkä ovat taas ihan eri asioita.

Mihinkäs sitä sitten pitäisi vedota? Laillisuus ja laittomuushan tulee juuri silloin vastaan, kun puhutaan oikeuksista. Tässä yhteiskunnan kun oikeudet suojataan lailla, ainakin tähän astisesti.

stillborn65/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:

mutta tällä porukalla se on ollut mahdotonta, koska vedotaan vain asioiden laillisuuteen ja laittomuuteen, mitkä ovat taas ihan eri asioita.

Mihinkäs sitä sitten pitäisi vedota? Laillisuus ja laittomuushan tulee juuri silloin vastaan, kun puhutaan oikeuksista. Tässä yhteiskunnan kun oikeudet suojataan lailla, ainakin tähän astisesti.

Lait eivät kuitenkaan selitä ihmisten käytöstä, ihmiset pitäisi saada kunnioittamaan lakeja eikä kiertelemään niitä, eikö näin? Pitäisikö siis tehdä sellaisia lakeja, joita ihmiset kunnioittavat vai sellaisia ihmisiä, jotka kunnioittavat lakeja?

Shadown66/66

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:


Lait eivät kuitenkaan selitä ihmisten käytöstä, ihmiset pitäisi saada kunnioittamaan lakeja eikä kiertelemään niitä, eikö näin? Pitäisikö siis tehdä sellaisia lakeja, joita ihmiset kunnioittavat vai sellaisia ihmisiä, jotka kunnioittavat lakeja?

Katsot asiaa aivan väärältä kantilta. Lait suojelevat oikeuksia. Ei niiden tarkoitus (ainakaan tässä tapauksessa) ole luoda kunnioitusta itselleen, vaan sille mitä ne suojelevat. Yleensä lait kovenevat sitä mukaan, kuin arvostus suojeltavaan heikkenee.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT