AfterDawn logo

Digitaalinen musiikki yhä tärkeämpää myös EMI:lle

Ilkka Ketola Ilkka Ketola
5 kommenttia

Maailman kolmanneksi suurin levy-yhtiö EMI arvioi voittojensa kasvaneen noin 12 %:lla maaliskuun lopussa päättyneen tilvuoden aikana. Tärkeänä osana kasvua luomassa on ollut digitaalinen musiikki, jonka myynnin odotetaan kasvavan 150 prosentilla. Tällöin digitaalisen musiikin arvo olisi noin 160 miljoonaa euroa.

EMI odottaa kokonaisliikevaihdon kasvavan noin neljällä prosentilla. Kasvun vetureina toimivat levy-yhtiön supertähdet, joita ovat mm. Robbie Williams, Coldplay ja Gorillaz.

Vaikka digitaalinen musiikki onkin vahvassa kasvussa, on sen osuus EMI:n kokonaistuloista vielä varsin vaatimattomasti 5,5 prosenttia. Yhtiö on kuitenkin innoissaan viime vuonna toteuttamiensa uudelleenjärjestelyjen sekä digitaalisen musiikin myynnin mukanaan tuomista säästöistä, jotka molemmat paransivat yhtiön mukaan kannattavuutta.

Toimintojen uudelleenjärjestelyjen ja digitaaliseen musiikkiin panostamisen uskotaan kannattavan myös jatkossa, ja EMI odottaa saavuttavansa toimillaan reilun 43 miljoonan euron säästöt.


EMI:n julkaisemat luvut ovat vielä ennakkoarvioita päättyneestä tilikaudesta, lopullinen yhteenveto menneestä vuodesta julkistetaan 23. päivä toukokuuta.

Lähde:
EMI Group (lehdistötiedote)

5 KOMMENTTIA

Darius61/5

Kappas,alkavat tajuamaan vähitellen,että ei se mp3 ehkä sittenkään ole suoraan saatanasta. :D

mjk2/5

Niimpä näkyyvät..

Gousti3/5

-

hexi4/5

Pakon edessä joutunut tunnustamaan tosiasiat. EMI:hän myy vai pilattuja "cd:tä" kukapa niitä kohta ostaa. Tosin ei nuokaan digimusat toimi läheskään kaikissa mp3 soittimissa.

EMI on paska lafka. Se on kotoisin isästä peijakkaasta.

Xanadu5/5

Quote:
Pakon edessä joutunut tunnustamaan tosiasiat. EMI:hän myy vai pilattuja "cd:tä" kukapa niitä kohta ostaa. Tosin ei nuokaan digimusat toimi läheskään kaikissa mp3 soittimissa.
Totta turiset.

Suojattu cd aiheuttaa kuluttajalle enemmän vaivaa kuin download-palvelusta ostettu WMA mutta loppujuoksussa se palkitsee käyttäjänsä.

Omakohtainen kokemus:

Ostin vahingossa kopiosuojatun cd-levyn EMI:n artistilta mutta kiersin suojauksen näppärästi käyttämällä Linuxia joka ei edes tunnista teknistä suojausta. Mikä parasta; sain levyn datan tallennettua FLAC-muotoon joten voin koodata musiikin mihin formaattiin tahansa tai tehdä siitä virheettömän kopion.

Kuinka mahtaa käydä kun ostat WMA-albumin joka on vielä drm:llä pilattu. Omalla kohdallani kävi niin että levystä sai poltettua aika heikkotasoisen cd-audion eikä musiikkia voi kannettavalla toistaa ellei se tue drm:ää. Ja omistamani DAP ei tätä tee.

Pähkinänkuoressa: Hankkikaa Windowsin rinnalle Linux tai ostakaa vain suojaamattomia levyjä. Älkää missään tapauksessa tehkö sitä virhettä että sorrutte EMI:n rakastamiin wma-biiseihin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT