AfterDawn logo

Yhdysvaltain yliopistot vauhdilla laillisten musiikkipalvelujen käyttäjiksi

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Yhdysvaltain yliopistot ovat siirtymässä varsin vauhdikkaasti laillisten musiikkipalvelujen tarjoajiksi opiskelijoilleen. Jo vuosi sitten alkanut trendi, jossa yliopistot tekevät massalisenssisopimuksia laillisten verkkomusiikkipalveluiden kuten Napsterin tai iTunesin kanssa, näyttää kasvavan jo kevätlukukaudeksi oikeaksi ilmiöksi. Useat yliopistot ovat kertoneet USA Todaylle että nimenomaan opiskelijoiden pyynnöstä johtuen ne ovat aikaistaneet suunitelmiaan laillisten musiikkipalveluiden järjestämiseksi opiskelijoilleen ja ovat aikeissa avata palvelut jo tammikuussa.

Aiemmin laillisten musiikkipalveluiden kannatusta on löytynyt lähinnä yliopistojen verkkovastaavien parista, sillä P2P-palveluiden käyttö on suurissa yliopistoissa valtava ongelma kaistankulutuksen kannalta. Mutta nyt, RIAA:n loputtomalta tuntuvan P2P-käyttäjiä vastaan suunatun pyhän sodan kolmannen vuoden pian koettaessa, ovat myös opiskelijat alkaneet epäilemään P2P-verkkojen käytön mielekkyyttä.


Kaikesta hehkutuksesta ja promootiosta huolimatta kaikki eivät tunnu olevan kovinkaan vakuuttuneita laillisten palveluiden järkevyydestä, sillä Kalifornian yliopiston Berkeleyn kampuksen 31000:sta opiskelijasta vain reilu tuhat on ollut toistaiseksi valmis maksamaan Realin tarjoamasta Rhapsody-palvelusta, vaikka kyseisen verkkomusiikkikaupan hinta Berkeleyssä opiskeleville onkin vain 2 dollaria kuukaudessa (eli noin 1,50 euroa).

Lähde: USA Today

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT