Luulitko, että sinulla on kehno nettiyhteys? Saksassa hevonen kuljettaa datan nopeammin perille

Luulitko, että sinulla on kehno nettiyhteys? Saksassa hevonen kuljettaa datan nopeammin perille
Vaikka mielikuvat Saksasta ovat usein teknologiaan ja täsmällisyyteen liittyviä, on maan nettiyhteyksien taso länsimaisittain lähes luokattomalla tasolla. Nyt asiaa alleviivattiin mielenkiintoisella testillä.

Vaikka luonnollisesti Saksassakin suurissa kaupungeissa nettiyhteydet ovat parhaimmillaan todella nopeita, on maan tilanne isossa kuvassa lähes kammottava. Pari vuotta sitten tehdyn selvityksen mukaan Saksan "digitaalisen elämän" -sijoitus oli Euroopan toiseksi huonoin, Suomen sijoittuessa vastaavassa kisassa toiseksi parhaaksi (heti Viron jälkeen).
Maassa digitaalisten palveluiden taso on kehno - ja nettiyhteydet etenkin maaseudulla ovat paikoin erittäin huonot. Siinä missä Suomessakin on katvealueita, joissa netin toiminta on vähän sinne päin, yleensä Suomessa tilanteen pystyy korjaamaan vähintäänkin rahalla suhteellisen säädylliselle tasolle. Mutta Saksassa on alueita, joissa ei voi saada lainkaan edes 1Mbps nettiyhteyttä käyttöönsä - edes isolla rahalla.

Asiaan tuskastunut saksalainen valokuvaaja Klaus-Peter Kappest pisti asian testiin. Hän päätti toimittaa 10 kilometrin päässä sijaitsevaan painotaloon poltetun, yksikerroksisen DVD-levyllisen verran kuvia (eli noin 4,5 gigatavua). Häne pisti kuvat liikkumaan kotoaan painotalolle kahdella eri tavalla: lähettämällä ne verkon yli - ja lähettämällä fyysisen DVD-levyn hevosen kyydissä kohti painotaloa.

Hevosella kulkenut lähetti nappasi levyn ja toimitti sen onnistuneesti perille tunnissa, mutta verkon yli lähetetyt kuvat eivät olleet vielä tunninkaan jälkeen perillä.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 14. syyskuuta, 2021 11:13
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Petteri Pyyny bio

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Tägit
Nopeat Saksa
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • terve1

    Saksa on yleisestikin ottaen tietotekniikan takapajula.

    14.9.2021 21:09 #1

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud