Ei, Yle ei ole lopettamassa teksti-tv:tä

Ei, Yle ei ole lopettamassa teksti-tv:tä
Netissä leviää villisti väitteitä, joiden mukaan Yle olisi lakkauttamassa rakastetun teksti-tv -palvelunsa. Ylen työntekijät ovat torpanneet väitteen netissä.

Mitä ilmeisimmin huhu on lähtenyt liikenteeseen siksi, että Elisa Viihde poisti teksti-tv -signaalin Ylen kanavilta netin yli välitettävissä lähetyksissä (eli IPTV-lähetyksissä). Eli ainoastaan kaapeli- tai antenniverkon kautta Elisan digibokseja käyttävät pääsevät käsiksi Ylen tekstitelevisioon.
Päätös ei liity mitenkään Yleen, vaan on puhtaasti Elisan oma päätös, jonka perusteluja yhtiö ei ole omilla tukisivuillaan sen tarkemmin avannut. Tekstitelevision data kuljetetaan tyypillisesti videovirran sivussa kulkevana omana raitanaan ja se ei vie juuri lainkaan kaistanleveyttä, joten yhteyksien nopeuden kannalta päätöstä on lähes mahdotonta perustella.

Aihetta on käsitelty Elisan tukisivuilla laajasti - muutos astui voimaan Elisa Viihteen palveluissa heinäkuussa 2021.

Asia nousi hiljattain jälleen esille mm. Twitterissä, jossa asiaa ruodittiin tarkemmin:

Elisan asiakaspalvelu vahvisti tilanteen Twitterissä:

Teksti-tv:tä käyttää uusimpien tutkimusten mukaan edelleen noin 1,2 miljoonaa suomalaista, joko television kautta tai erilaisten mobiilisovellusten kautta. Suuri osa kaupallisten kanavien teksti-tv -palveluista on lakkautettu (tai supistettu merkittävästi) viimeisen 10 vuoden aikana, mutta Ylen teksti-tv palvelee edelleen samalla tavalla kuin jo vuosikymmenien ajan.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 3. syyskuuta, 2021 14:39
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Petteri Pyyny bio
Tägit
Elisa Elisa Viihde YLE teksti-tv
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud