Xiaomi lähtee mukaan sähköajoneuvojen kehittämiseen - 10 miljardin dollarin investointi seuraavan 10 vuoden aikana

Xiaomi lähtee mukaan sähköajoneuvojen kehittämiseen - 10 miljardin dollarin investointi seuraavan 10 vuoden aikana
Kiinalainen elektroniikkavalmistaja Xiaomi valmistaa älypuhelimia, robotti-imureita, televisioita, kaiuttimia, valaisimia ja paljon muita erilaisia tuotteita. Nyt Xiaomi lähtee kehittämään myös sähköajoneuvoja.

Liiketoimintaa varten luodaan uusi tytäryhtiö, jonka Xiaomi omistaa kokonaan. Xiaomin toimitusjohtaja Lei Jun vastaa myös tästä liiketoiminnasta.
Xiaomi aikoo investoida seuraavan 10 vuoden aikana kehitykseen yhteensä 10 miljardia dollaria.

Lei Junin mukaan Xiaomin etuina kehityksessä ovat muun muassa laaja kokemus ohjelmisto- ja laitteistointegraatiosta, lukuisat ydinteknologiat, joita voidaan soveltaa älykkäiden sähköautojen liiketoiminnassa sekä runsaat kassavarat, joiden avulla Xiaomi voi sijoittaa kehitykseen luottavaisin mielin.

"Älykkäät sähköajoneuvot ovat yksi seuraavan vuosikymmenen suurimmista liiketoimintamahdollisuuksista ja ovat välttämätön osa älykästä elämää. Tähän liiketoimintaan mukaan lähteminen on meille luonnollinen valinta, kun laajennamme älykästä AIoT-ekosysteemiä", Lei Jun sanoi tiedotteessa.


Kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen @ 4. huhtikuuta, 2021 12:59
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Janne Yli-Korhonen bio
Tägit
sähköauto Xiaomi autot
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • pentsu

    Siinä on todellakin kehitettävää. Pojan potkulauta toimi päivän. Eivät suostuneet antamaan uutta takuuseen vaan halusivat korjata laudan. Eivät onneksi saaneet korjattua ja palauttivat viimein rahat kokonaan

    4.4.2021 18:29 #1

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud