EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan

EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan
Keväällä norjalainen Telenor ilmoitti ostavansa osake-enemmistön suomalaisesta teleoperaattori DNA:sta. Telenor osti 54 prosentin osuuden yhtiöstä suurimmilta omistajilta, Finda Telecomsilta ja PHP Holdingilta. Komissio on nyt antanut sinetin kaupalle, joten viimeinen este kaupan toteutumiselle on poistunut.

Yrityskaupan arvo on 1,5 miljardia euroa. Koska DNA on pörssiyhtiö, tulee Telenorin seuraavaksi tehdä julkinen ostotarjous lopuista DNA:n osakkeista.DNA:n omistajapohjamuutoksella ei uskota olevan suuria vaikutuksia Suomen telemarkkinoihin, sillä Telenor on täällä uusi toimija eikä näin ollen konsolidoitumista pääse tapahtumaan. Telenorin tytäryhtiö Norkring yritti aiemmin laajentua Suomen TV-markkinoille, mutta suunnitelmat peruuntuivat liian tiukkojen lupaehtojen takia. Kaupan myötä Telenor saa DNA:lta kattavan VHF-antenniverkon.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 16. heinäkuuta, 2019 18:52
Tägit
operaattori operaattorit Telenor DNA
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • AkiVuo

    https:--//www.digita.fi/medialle/tiedotteet/digita_ostaa_dna_n_antenni-tv-verkon_maksu-tv-liiketoiminnan.5746.news

    Kauppa tulisi voimaan 1.1.2020 . Mutta jääköhän varsinaiset antennit edelleen DNA:n omistukseen. Jää hiukan epäselväksi tuo uutinen.

    24.7.2019 12:55 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud