Apple oli valmis ostamaan Teslan – Kauppahinta olisi ylittänyt osakkeen nykyarvon

Apple oli valmis ostamaan Teslan – Kauppahinta olisi ylittänyt osakkeen nykyarvon
Apple on tähyillyt sähköautojen ja itsestään ajavien autojen markkinoille jo usean vuoden ajan, mutta ainakaan vielä tällä saralla yhtiö ei ole tehnyt tutkimustyötä suurempaa päänavausta. Applen on huhuttu olleen kiinnostunut Teslan ostamisesta ja Roth Capital Partnersin analyytikko Craig Irwinin mukaan yhtiöt ovat käyneet keskusteluja.

Tesla painii nyt taloudellisissa ongelmissa, joten analyytikoilla saattaa olla omat motiivinsa nostaa vanhoja keskusteluja uudelleen uutisiin yritysjärjestelyhuhujen vauhdittaamiseksi. Irwinin mukaan Apple olisi käynyt keskusteluja Teslan ostamisesta vuonna 2013 ja tuolloin Apple olisi ollut valmis maksamaan kehittyvästä sähköautoyhtiöstä 240 dollaria osakkeelta, jolla viimeksi on käyty kauppaa noin 205 dollarin hintaan. Parhaimmillaan Teslan osakkeen arvo on ollut noin 380 dollaria, jolloin perustaja Elon Musk kertoi aikeistaan ostaa Tesla pois pörssistä.Irwin ei ole varma kuinka virallisia ostokeskustelut olivat – eli oliko kyse enemmän tunnusteluista vai käytiinkö asiasta kirjallisempaa neuvottelua. SF Chronicle uutisoi jo vuonna 2014 Applen yrityskaupoista vastaavan johtajan, Adrian Perican, käyneen keskusteluita Teslan kanssa. Vuonna 2013 käytiin jo huhuja Applen aikeista osaa Tesla.

Elon Musk kävi ilmeisesti keskusteluja myös Googlen kanssa vuoden 2013 alussa. Keskusteluiden taustalla oli ilmeisesti Teslan heikentynyt talous.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 23. toukokuuta, 2019 9:10
Tägit
Tesla Model Y Tesla Model X Tesla Model S Tesla Model 3 Tesla Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud