Huomasitko muutoksen Google Mapsissa? Grönlanti ei ole enää Afrikan kokoinen

Huomasitko muutoksen Google Mapsissa? Grönlanti ei ole enää Afrikan kokoinen
Google Mapsista on korjattu yksi olennainen puute: se näyttää jatkossa mittasuhteet oikein. Karttapalvelussa on käytetty jo pitkään Mercatoin projektiota, jotta palvelun esittämät tiet näkyisivät oikein.

Nyt kun Google Mapsia zoomaa ulospäin niin paljon, että koko Maa näkyy, esitetään koko näkymä kolmiulotteisena pallona. Tämän ansiosta lähellä pohjoisnapaa sijaitseva Grönlanti ei näytä enää Afrikan kokoiselta saarelta, vaan nyt alueet ovat vertailukelpoisesti samassa mittakaavassa (Afrikka on noin 14 kertaa suurempi kuin Grönlanti). Mercatorin projektion ominaisuus on, että se paisuttaa lähellä napa-alueita olevia kohteita.3D-pallo näkyy sekä tavanomaisessa karttanäkymässä että satelliittinäkymässäkin.Muutos näyttäisi koskevan toistaiseksi vain web-palvelua, Android-sovellus ei ole päivittynyt vielä tältä osin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 6. elokuuta, 2018 19:42
Tägit
karttapalvelu Google Earth Google Maps Google
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • huiska

  Salasanan tarkistus

  7.8.2018 11:58 #1

 • duunari81

  Yrjö Oksennus

  8.8.2018 11:18 #2

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud