Microsoftin seuraavan sukupolven HoloLens käyttää uutta virtuaalitodellisuuspiiriä

Microsoftin seuraavan sukupolven HoloLens käyttää uutta virtuaalitodellisuuspiiriä
Microsoftilta odotetaan uuden sukupolven HoloLens-laitetta lähitulevaisuudessa. Ensi vuodeksi kaavailtu HoloLens 2 käyttää uusien tietojen mukaan Qualcommin virtuaalitodellisuuspiiriä tavanomaisen järjestelmäpiirin sijaan.

Engadgetin saamien tietojen mukaan 2016 julkaistun ensimmäisen HoloLens-laitteen (kuvassa) seuraaja käyttää Snapdragon 845 -piirin sijaan uutta Qualcommin VR- ja AR-laitteille tarkoitettua XR-alustaa.Viime kuussa esitelty XR1 saapuu Qualcommin mukaan ainakin Metan, VIVEn, Vuzixin ja Picoaren laitteisiin, mutta ilmeisimmin XR1-laitetta kehittää myös Microsoft. Alusta tarjoaa mm. 4K-resoluution 60 kuvan sekuntinopeudella, 3D-äänen ja muita olennaisia ominaisuuksia virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden laitteille.

Samojen Engadgetin lähteiden mukaan uutta HoloLensiä voi odottaa ensi vuoden alkupuolella, kenties Las Vegasissa järjestetyiltä CES-messuilta, joka alkavat tammikuun 8. päivä.

Aiemmin tällä viikolla kerroimme, että Microsoft saattaa kertoa lisätietoa tulevasta HoloLens-laitteesta jo ennen vuoden loppua. Samojen huhujen mukaan laitteen hinta olisi merkittävästi pienempi ja painoa olisi vähemmän.

Kirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 15. kesäkuuta, 2018 18:44
Tägit
Qualcomm Qualcomm XR1 virtuaalitodellisuus lisätty todellisuus Microsoft HoloLens 2 Microsoft HoloLens
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • Abcabc375

    Microsoft se vaan junnaa taas tässäkin teknologiassa niin kauan että apple tulee ja vie markkinat

    15.6.2018 21:28 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud