AfterDawn logo

Samsung: Tekoäly kaikkiin laitteisiin 2020 mennessä

Matti Robinson Matti Robinson

Samsung, kuten muutkin suuret teknologiajätit, ovat viimeisten muutaman vuoden aikana keskittäneet valtaisasti tutkimus- ja kehityssdollareita tekoälyn kehittämiseen. Korealaisyhtiön kohdalla konkreettisin esimerkki tekoälystä on tietysti Galaxy-puhelimista löytyvä Bixby-ääniavustaja, mutta tulossa on paljon enemmän.

Wall Street Journalin haastattelussa ollut Samsung-pomo Kim Hyun-suk kertoo, että yhtiö aikoo panostaa jatkossa entistä enemmän tekoälyyn. Hänen mukaansa älykaiutinten suosion on yllättävää, ja Samsung ei olekaan vielä julkaissut omaansa Bixby-avustajalla.

Huhujen mukaan Samsungiltakin kauitin on tosin tulossa, mutta Kim vakuuttaa, että parin vuoden sisään tekoälyä nähdään paljon laajemminkin. Itseasiassa Samsungin elektroniikkayhtiön johtajan mukaan tavoitteena on tuoda tekoäly ja nettiyhteys joka ikiseen laitteeseen vuoteen 2020 mennessä.


Tämä vaikuttaa hieman erikoiselta ratkaisulta, sillä yhtiö valmistaa televisioiden ja kännyköiden lisäksi niin jääkaappeja, kotiteatterijärjestelmiä, tulostimia kuin pyykinpesukoneitakin. On tosin hyvä muistaa, ettei tekoäly aina tarkoita puhuvaa avustajaa, vaan useimmiten se on vain hieman tavallista älykkäämpi softaratkaisu.

Tässä vaiheessa tekoäly on pitkälti keskitetty älykaiuttimeen tai älypuhelimeen, ja kenties ihmiset eivät edes halua tekoälyä aivan kaikkialle. Nähtäväksi jää millä strategialla tekoäly valloittaa kodit.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT