AfterDawn logo

Firefox päivittyi isosti, uusi versio 50 on nyt ladattavissa

Matti Robinson Matti Robinson
2 kommenttia

Mozillan verkkoselaimen suosio on hiipunut sen kulta-ajoista hieman, mutta se on edelleen yksi maailman suosituimpia verkkoselaimia erityisesti työpöytäkoneissa. Nyt Mozilla on julkaissut suuren päivityksen Firefoxille.

Firefox 50:llä Mozilla toivoo kasvattavansa osuutta jälleen, kenties Chromen ja Microsoftin Edgen kustannuksella. 15 prosentista ponnistava Firefox on samoilla prosenttilukemilla Edgen/Internet Explorerin kanssa, mutta on jäänyt maailman suosituimmasta Chrome-selaimen ylivoimaisesta 60 prosentista kovasti.

Uusi versio tuo mukanaan merkittäviä uudistuksia, ml. parannetun WebM-videotoistotuen, sovelluslatausten suojatarkastuksen ja WebGL:n tuen kattamisen lähes kaikkiin järjestelmiin. Tämän lisäksi päivitys parantaa myös emoji-tukea, lisäosia ja näppäinoikoteitä.

Uuden Firefox 50:n voi ladata täältä.

2 KOMMENTTIA

OneMember1/2

Tätä on jo odoteltu, ja se on tämänvuoden viimeinen suuri päivitys.

Nyt pitää odottaa, että laajennukset päivitetään uudelle WebExtension API-rajapinnalle sopivaksi (tämä on samanlainen kuin Chrome Extension API, joten lisäosien kehitys helpottuu).

Mitä tuo Application Update Service Helper (asennettu automaattisesti selaimen päivityksen yhteydessä, about:support -> laajennuksien alla) tekee meille normikäyttäjille?

Uutisessa ei myöskään kerrottu Firefoxin addon SDK:n JavaScriptin käsittelyn optimoinnista, joka lyhentää selaimen käynnistysaikaa.

Lumikki2/2

Ja näillä on merkitys? Kun pikku hiljaa vuosin varrella on poistettu ominaisuuksia jotka mahdollistivat selaimen paremman räätälöinnin omaan käyttöön sopivaksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT