AfterDawn logo

Microsoft pienentää OneDrive-tallennustilaa, koskeeko sinua?

Matti Robinson Matti Robinson
3 kommenttia

Microsoft on lähettänyt pilvipalvelu OneDriven asiakkaille sähköposteja, joissa se kertoo pienentyvästä tallennustilasta. Viime vuoden lopulla yhtiö kertoi, että tallennustila tullaan pienentämään oletuksena vain kolmannekseen edellisestä.

Lähetetystä sähköpostista selviää, että yhtiön pilvipalvelu tarjoaa 27. kuluvaa kuuta alkaen vain 5 gigatavua tallennustilaa. Samalla lopetetaan 15 gigatavun kamerarullabonus. Mikäli kuitenkin seurasit joulukuussa uutisiamme, niin saatoit huomata, että Microsoft antoi mahdollisuuden säilyttää saavutetut etuudet eli 15 gigatavun tallennustilan.

Mikäli käytät Microsoftin pilvitallennusta, niin on hyvä siis tarkistaa olitko muistanut tammikuun loppuu mennessä ilmoittaa pitäväsi tallennustilan. Mikäli näin ei ollut, niin nyt on hyvä aika myös varmistaa, ettei tallennustesi määrä yli viittä gigatavua. Tästä tosin tiedotetaan myös Microsoftin sähköpostissa, mikäli tilanne koskee sinua. Yhtiö on tiedottanut muutoksista kuluneen vuoden aikana useasti.


3 KOMMENTTIA

Zeitsei1/3

Onneksi käyttäjätunnuksia voi tehdä loputtomasti, eli tilan määrä on edelleen ∞ kertaa 5 Gt.

muppis2/3

Onneksi on omaa "pilvitilaa" 5 teraa.

Lumikki3/3

Kovin pieniä on tilat. Toisaalta tämä asia ei koske minua koska en käytä pilvipalveluja turvallisuus systä. Oma NAS on parempi ja tilaa on moninkertaisesti enemmän.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT