AfterDawn logo

Elisa lupaa parantaa reilusti Pohjois-Suomen 4G-verkkoa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Operaattorit aloittivat 4G LTE -verkon rakentamisen toden teolla vuonna 2014, kun 800 MHz:n taajuusalueen huutopauppa saatiin päätökseen ja käyttöluvat saatiin myönnettyä.

Verkon rakentamisessa on keskitytty käytännössä tiheämmin asuttuun Suomee, mutta Elisan mukaan se aikoo nyt syksyn ja tulevan talven aikana laajentaa verkkoa myös Pohjois-Suomessa. Laajennuksia tehdään muun muassa Enontekiöllä, Inarissa, Kolarissa ja Sodankylässä. Myös Rovaniemelle, Simoon ja Posiolle on tulossa useita uusia tukiasemia.

DNA ja Sonera kertoivat noin vuosi sitten perustaneensa Suomen Yhteisverkko -nimisen yrityksen, jonka tarkoituksena on rakentaa molemmille operaattoreille yhteinen 4G-verkko Pohjois- ja Itä-Suomeen. Muualla Suomessa operaattorit rakentavat omaa 4G-verkkoa.

Alla on kuuluvuuskartoista otettuja ruutukaappauksia, jotka ilmentävät Elisan LTE-verkon kehittymistä viime kesästä lähtien.



Heinäkuu 2014


Heinäkuu 2015


Lokakuu 2015


2 KOMMENTTIA

oxygenol1/2

Jos Elisa koittaisi edes saada GSM-verkon toimimaan vantaalla...

RekookeR2/2

Laittais nyt eka edes ne muut toimimaan. 4G joka hädin tuskin ylittää 3G verkon nopeuden ja pahimmillaan laskee paljon sen alle, ei ole mikään 4G

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT