AfterDawn logo

Microsoftin kehitteillä oleva teknologia lataa puhelimesi langattomasti – ja ilman latausalustaa

Matti Robinson Matti Robinson

Microsoft on yksi maailman johtavia tutkimusyrityksiä ja sen tutkimusalueet ylittävät yhtiön ydinbisneksen. Vuonna 1991 perustettu Microsoft Research tutkii ympäri maailman niin kvanttilaskentaa, oppivia tietokoneita kuin esimerkiksi langatonta lataustakin.

Nyt yhtiön tutkimusyksikkö pyrkii tuomaan markkinoille läpimurtoa jälkimmäisessä. Langaton lataus ei ole kovinkaan uusi teknologia, sillä sitä on asteittain nähty niin sähköhammasharjoissa kuin älypuhelimissakin. Ongelmakohtana molemmissa on, että ladattava kohde on asetettava melko tarkasti latausalustan päälle.

Microsoftin uusi teknologia pyrkii poistamaan latausalustan valosäteen avulla. Tämä mahdollistetaan esimerkiksi pöydän yläpuolelle kiinnitettävällä järjestelmällä, joka tunnistaa puhelimen sijainnin Kinectin kuvan perusteella ja lähettää kohteesee valosäteen, joka lataa puhelinta aurinkokennon toimintamenetelmällä.

Kiinan Pekingissä kehitteillä olevasta AutoCharge-teknologiasta on julkaistu tutkimuspaperi Microsoftin sivustolla (PDF). Paperissa kerrotaan, että järjestelmällä on onnistuttu toteuttamaan yhtä nopea lataus kuin langallisella latauksella.


Teknologian implementointi on tietysti vielä kesken, joten sen kauppoihin saapumista saadaan varmasti vielä odottaa, mutta kukapa ei haluaisi päästä eroon latausjohdoista?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT