AfterDawn logo

Maailman suosituin selain lokakuussa 2014 oli Internet Explorer

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Net Applicationsin mukaan maailman eniten käytetty työpöytäselain lokakuussa oli Internet Explorer 58,49 prosentin markkinaosuudella. Suosituin yksittäinen selainversio oli sekin Microsoftin käsialaa: IE11 piti hallussaan selainversioiden kärkipaikkaa 24,05% osuudella ennen IE8:ia.

Selaimista niin IE:n kuin Chromenkin osuus on ollut kasvava, kun taas Firefox on menettänyt toukokuusta lähtien markkinaosuuttaan, pääasiassa Chromelle. Vielä keväällä 2014 Chrome ja Firefox olivat käytännössä tasoissa, kumpikin noin 17 prosentin markkinaosuudella. Lokakuussa luvut olivat revenneet niin, että Chrome oli kasvanut 21,25 prosenttiin ja Firefox oli valahtanut 13,91 prosenttiin. Myös Operan trendi on ollut laskeva jo vuoden ajan.


Mielenkiintoisena erikoisuutena voidaan pitää kohdasta "Muut" löytyvää Android Browseria, joka on kerännyt 0.01% markkinaosuuden Android-pohjaisilla kannettavilla ja hybridilaitteilla.

Mobiilipuolella Safari on edelleen kärjessä, mutta on menettänyt nopeaan tahtiin markkinaosuuttaan Chromelle. Myös Android Browser on menettänyt mobiilissa osuuttaan, Chromen ohitettua sen syyskuussa ja noustessa markkinakakkoseksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT