AfterDawn logo

Kuolinkellot kilkattavat jo: LG lopettaa ensi kuussa plasmatelevisioiden valmistuksen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

LG on kertonut lopettavansa plasmatelevisioiden valmistuksen marraskuun 30. päivään mennessä. Plasmatelevisioiden lippua kaikkein korkeimmalla liehuttanut Panasonic vetäytyi markkinoilta jo aiemmin.

Panasonicin ja LG:n lyötyä hanskat tiskin plasmatelevisiomarkkinoille jää käytännössä yksi iso nimi: Samsung, joka aikoo kuitenkin lopettaa oman plasmanpaneelituotannon marraskuussa. Samsungin on siis ostettava sen televisioissa käytettävät paneelit jostakin muualta. Isossa mittakaavassa paneeleita ei kuitenkaan enää valmisteta tämän vuoden jälkeen, joten Samsungin plasmatelevisiotuotannolle ei voi ennustaa kovin pitkää ikää.

NPD DisplaySearchin arvion mukaan plasmatelevisioita myydään kansainvälisesti ensi vuonna vain 500 000 kappaletta. Tänä vuonna arvellaan myytävän noin 5,2 miljoonaa plasmatelkkaria.


Plasman kompastuskiviksi muodostuivat käytännössä energiankulutus ja lämmöntuotto, minkä takia se ei oikein soveltunut televisiota pienempiin laitteisiin. Valmistajat ovat tästä syystä panostaneet laajempaan laitekantaan soveltuviin näyttötekniikoihin, kuten LCD:hen ja OLEDiin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT