Intel otti puettavan teknologian kirjaimellisesti: esitteli älypaidan

Intel otti puettavan teknologian kirjaimellisesti: esitteli älypaidan
Intelin visio puettavan teknologian tulevaisuudesta menee muita valmistajia askelen pidemmälle.

Engadget raportoi tänään Intelin toimitusjohtajan Brian Krzanichin saapuneen paraikaa käynnissä olevaan Re/coden Code-konferenssiin erilaisilla antureilla ja sensoreilla varustettu paita yllään. Älypaita välittää keräämänsä tiedon käyttäjänsä elintoiminnoista ja jopa tunteista siihen paritettuun älypuhelimeen. Paita saa virtansa omasta akustaan, joka Krzanichin mukaan ei säikähdä sadetta, mutta jota ei kuitenkaan kannata laittaa paidan mukana pesukoneeseen.

Intel ei ole valmistamassa itse paitaa, ainoastaan siihen tulevia sensoreita ja muuta teknologiaa. Krzanichin mukaan Intelin visio kattaa keskivartalon lisäksi myös "silmät, korvat ja ranteet", joten valmistajalta lienee luvassa lisää puettavaa teknologiaa tulevaisuudessa.

Intelin älypaidan hinnoittelusta ei vielä ole tietoa, mutta lähteen mukaan se pitäisi saapua markkinoille jo tämän kesän aikana.

Kirjoittaja: Juha Tuppi @ 28. toukokuuta, 2014 19:59
Tägit
Intel puettava teknologia älypaita
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 4 kommenttia
 • mcmopo

  JESS!!! Nyt saa kellon, kännykän, kenkien ja silmälasien kanssa laittaa paidankin jokailta latinkiin.

  Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

  28.5.2014 21:32 #1

 • DjZorlag

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo: JESS!!! Nyt saa kellon, kännykän, kenkien ja silmälasien kanssa laittaa paidankin jokailta latinkiin.
  Sellainen älypaita, joka olisi vuorattu aurinkokennoilla ja jossa olisi taskuissa (tarvittaessa langattomat) laturit, voisi olla apu tuohon.

  "Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

  29.5.2014 08:04 #2

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo: JESS!!! Nyt saa kellon, kännykän, kenkien ja silmälasien kanssa laittaa paidankin jokailta latinkiin. Anturien luulisi olevan vähävirtaisia samoin linkki puhelimeen, eli voisi toimia ihan paristollakkin pitkään, mutta jutun mukaan siinä akku, joka viittaa vähän isompaan virrankulutukseen, silti yllättyisin jos tarvii latailla joka pesukerta.

  29.5.2014 10:14 #3

 • user_org (vahvistamaton)

  Edit:
  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:
  mutta jutun mukaan siinä akku, joka viittaa vähän isompaan virrankulutukseen, silti yllättyisin jos tarvii latailla joka pesukerta.

  Esittelyssä oli tolkuttomankokoinen mokkula (tuo mieleen ison tehonkulutuksen) joka piuhalla kiinni paidassa. Vähän latisti uutuus fiiliistä, ehkä sitten kaupallisissa toteutuksissa jotain siistimpää.

  29.5.2014 10:28 #4

© 2019 AfterDawn Oy