AfterDawn logo

Xbox Onen huhtikuun päivityksen betatestaus paljastanut vikoja - Microsoft tutkii asiaa

Juha Tuppi Juha Tuppi
1 kommentti

Microsoft päätti helmikuussa testauttaa Xbox One -pelikonsolinsa tulevia päivityksiä ennakkoon valikoiduilla käyttäjillä. Päätös osoittautui aiheelliseksi, sillä päivitysten betatestaajat ovat huomanneet päivitysten aiheuttavan useita vikoja.

Microsoft ilmoitti helmikuussa julkaisevansa kuukauden sisään kaksi uutta päivitystä Xbox One -konsolilleen. Päivityksistä ensimmäisen todettiin tuoneen mukanaan parannusten lisäksi myös uusia vikoja: käyttäjät raportoivat päivityksen jälkeen ilmenneistä ongelmista äänikomennoissa sekä ruudun pimentävästä viasta. Microsoftin ilmeinen kiire saada konsolinsa pelikuntoon tulevaa Titanfall-pelijulkaisua varten johti päätökseen jakaa tulevat päivitykset etukäteen rajattuun betatestaukseen.


Testauksesta huolimatta Gaming Bolt -sivusto kertoo myös maaliskuun päivityksen tuoneen mukanaan ei-toivottuja uudistuksia: käyttäjät ovat havainneet levyaseman pitävän erikoista ääntä noin 15 sekunnin ajan levyn sisäänlaittamisen jälkeen. Lähteen mukaan Microsoft on tietoinen ongelmasta, ja on vakuuttanut, ettei se vaikuta laitteen toimintaan tai riko levyä. Toistaiseksi Microsoft ei kuitenkaan ole löytänyt ratkaisua äänestä eroon pääsemiseksi.

Myös huhtikuun päivityksen betatestaajat ovat raportoineet päivityksen myötä BluRay-asemassa ilmenevistä vioista: levyasema saattaa yhtäkkiä olla tunnistamatta sisässä olevaa levyä, tai vetää sen jostain syystä takaisin levyä ulos otettaessa. Microsoft on tietoinen ilmenneistä ongelmista, ja on toistaiseksi kyennyt korjaamaan levyn takaisinveto-ongelman. Käyttäjät ovat myös todenneet, että virran poiskytkeminen konsolista viiden sekunnin ajaksi korjaa hetkellisesti levyntunnistusongelman.

Vaikka käyttäjien värvääminen bugien metsästykseen varmasti nopeuttaakin päivitysten julkaisua, se myös tuo esiin päivitysten betaversioiden puolivillaisuuden, mitä tuskin voidaan pitää hyvänä julkisuutena. Ehkäpä Microsoftin pitäisikin harkita uudelleen aikataulujaan - PR-puoli kun on näin digitaalisen median aikakautena hyvinkin olennainen taistelukenttä konsolisodassa.

1 KOMMENTTI

mcmopo1/1

Parempi näin. Vanha tyyli olisi ollut että pienen testauksen jälkeen olisi julkaistu viallinen päivitys joka rikkoisi puolet konsoleista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT