AfterDawn logo

Tällä tavalla The Pirate Bay aikoo tehdä lopun nettisensuurista

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Kuten jo entuudestaan tiedetään, The Pirate Bay kehittää parhaillaan järjestelmää, joka tekee verkkopalveluiden IP- ja DNS-estot täysin hampaattomiksi. TorrentFreak on nyt paljastanut yksityiskohtaisempia tietoja projektista, jonka tuloksia saatetaan nähdä käytännössä jo muutamien kuukausien kuluttua.

Viime vuonna esitellyn PirateBrowserin avulla pystyi kiertämään operaattoreiden asettamat estot. The Pirate Bayn sisäpiiri haluaa kuitenkin luoda järjestelmän, jossa ei voisi lainkaan estää pääsyä mihinkään verkkopalveluun.

Suunnitelmaa on lähdetty toteuttamaan rakentamalla WebKitin pohjalta selainta muistuttava asiakasohjelma, jota käytetään verkkopalveluiden käyttöön. Ohjelman taustalla on bittorrent-verkosto, jossa verkkopalveluiden koodia jaetaan toisille käyttäjille samaan tapaan kuin tiedostoja tälläkin hetkellä. Riippuen verkkopalvelusta, jaettavan datan määrä vaihtelee muutamista megatavuista gigatavuihin.


Jokainen verkon jäsen jakaa verkkopalvelun koodia toisilleen, joten se ei ole minkään keskitetyn palvelimen tai IP-osoitteen takana. Perinteisestä verkkotunnukset IP-osoitteiksi muuttavasta DNS-järjestelmästä on myös luovuttu ja TPB:n porukat ovat luomassa oman nimipalvelujärjestelmän, jossa esimerkiksi bt://mysite.p2p/ ohjaa lataamaan avaimen 929548249111abadfjab29347282374.p2p takana olevan palvelun.

Oman ohjelman lisäksi suunnitelmissa on Chrome- ja Firefox-lisäosien kehittäminen.

3 KOMMENTTIA

tataka1/3

Saa nähdä onko tietoturva kohdillaan ettei salasanat yms mene jakoon tämän verkon mukana.

Jos on avointa koodia niin eiköhän joku tarkista edes pari kertaa vuodessa lisätyn koodin.

Snifferr2/3

Joskus vuosia sitten, kun en saanut unta, tuli kierittyä useampi tunti sängyssä miettien mitä jos internetsi toimisi bittorrentin tapaan. Time well spent it - ilmeisesti.

Lumikki3/3

Lainaus:

Saa nähdä onko tietoturva kohdillaan ettei salasanat yms mene jakoon tämän verkon mukana.


Miten tuo eroaa tämän päivän selaimista?

Yksi tekee estoja ja toinen kiertää sen, yksi tekee salauksen ja toinen murtaa sen. Ei tälle kissa hiiri "leikille" ole loppua, eikä voittajaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT