AfterDawn logo

Sanoma myy osuutensa DNA:sta

Matti Robinson Matti Robinson
1 kommentti

Sanoma-konsernin osuus DNA Oy:n osakkeista siirtyy yhtiön muiden pääomistajien haltuun. DNA Oy:n pääomistajat Finda Oy, Oulu ICT Oy, PHP Holding Oy ja Osuuskunta KPY ovat sopineet Sanoman osakkeiden ostamisesta.

Sanoman osuus osakkeista on 21,1 prosenttia, joka tarkoittaa hieman yli 2 miljoonaa osaketta. Kauppahinnaksi tulee 181,5 miljoonaa euroa eli 89,53 euroa osakkeelta.

Maaliskuussa tapahtuvan omistajien keskinäinen omistusjärjestelyn jälkeen DNA Oy:n suurimmat omistajat ovat Finda Oy (32,5 % DNA:n osakekannasta), Oulu ICT Oy (22,1 %), PHP Holding Oy (19,7 %), Osuuskunta KPY (12,9 %) ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen (5,0 %). Kaupan osapuolten omistusjakauma ennen kauppaa on seuraava: Finda Oy 26,0 %, Sanoma Entertainment Finland Oy 21,1 %, Oulu ICT Oy 17,7 %, PHP Holding Oy 15,8 % ja Osuuskunta KPY 10,3 %.

Sanoma sai osakkeet kaupassa, jossa Welho-kaapelitelevisioyhtiö siirtyi DNA:n omistukseen. DNA nousi Welho-kaupan myötä Suomen suurimmaksi kaapelitelevisiotoimijaksi.

1 KOMMENTTI

teme5651/1

Nythän on ounasteltu että tämän kaupan jälkeen DNA listattaisiin pörssiin. Toivon kuitenkin itse ettei tätä tehdä, sillä mielestäni pörssi on kaikista yksinkertaisin tapa tuhota hyvin ja edes jotenkuten fiksusti toimiva yhtiö. Sen jälkeen kun yhtiö on pörssissä, unohtuu kaikenlainen vastuuntuntoinen toiminta ja asiakaslähtöisyys, tilalle tulevat ahneet kansainväliset sijoittajat, joita kiinnostaa vain maksimaalinen tuotto.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT