AfterDawn logo

Verizonin täytyi lopulta luovuttaa käyttäjiensä tiedot RIAA:lle

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
3 kommenttia

Pitkän oikeustaistelun yhtenä välietappina nähtiin pari päivää sitten vetoomustuomioistuimen päätös jutussa Verizonin (yksi Yhdysvaltain suurimmista ISP:stä) ja RIAAn välillä. Vetoomustuomioistuin eväsi Verizonin pyynnön siitä, että käräjäoikeuden aiemmin antamaa tuomiota ei pantaisi käytäntöön ennen vetoomustuomioistuinkäsittelyä, jonka on tarkoitus alkaa syyskuussa.

Eli tällä päätöksellä Verizonin täytyy luovuttaa välittömästi RIAA:lle neljän käyttäjänsä henkilötiedot, joita RIAA syyttää laittomasta musiikin jakamisesta mm. P2P-verkoissa. Koko juttuvyyhti alkoi siitä, kun RIAA lähetti Verizonille DMCA-lain mukaisen kirjelmän ja ilmoitti neljän yhtiön käyttäjän käyttävän Verizonin yhteyksiä laittomaan musiikin levitykseen. Samalla RIAA vaati Verizonia luovuttamaan ko. käyttäjien henkilötiedot RIAA:lle, jotta RIAA voisi aloittaa (tai jättää aloittamatta) käyttäjiä vastaan oikeustoimet.

Verizon ja käytännössä kaikki muutkin yhdysvaltalaiset ISP:t vastustavat ajatusta, koska tämä johtaisi tilanteeseen, jossa RIAA:n tai minkään muun tekijänoikeuksia omistavan tahon, ei tarvisi perustella käytännössä mitenkään henkilötietojen vaatimista ISP:ltä, sillä prosessiin ei liittyisi oikeuden päätöstä missään vaiheessa, vaan kaikki tapahtuisi tekijänoikeuden omistajan ehdoilla.


Lähde: News.com

3 KOMMENTTIA

timbuktu1/3

keikkaa pukkaa, lopulta voittaa iso raha, varsinkin jenkkiläinen, jos vastustat sinut luetaan: jos et ole meidän puolella ,olet meitä vastaan...hyvin jenkkiläinen mustavalkoinen ajatusmaailma... mun havainnointi...

d_2ned2/3

voi ameerika, ameerika.. perustais RIAA samantien oman tuomioistuimen jossa sitten piraatit "kuullaan", tuomitaan sekä teloitetaan mcdonalds - hengessä.

jylppy853/3

Heh... RIAA voisi taas saada "hakkerointia" sivuilleen jos näitä vielä tulee lisää... nyt vain se lopullinen tuomio ja virukset mukaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT