AfterDawn logo

Googlen Lähijakaminen nyt yleisesti kaikkien saatavilla - näin siirrät tiedostoja Androidista PC:lle nopeasti

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Googlen Lähijakaminen on tuttu Android-laitteista. Sillä voi siirtää kätevästi esimerkiksi kuvia ja videoita toisesta Android-laitteesta toiseen. Nearby Share for Windows -ohjelman avulla jakaminen onnistuu Androidista Windows-koneelle tai toisin päin.

Google on jo useiden kuukausien ajan testannut Lähijakamista Android- ja Windows-laitteiden välillä, mutta sen käyttö on onnistunut rajoitetusti. Nyt ohjelma on kuitenkin virallisesti julkaistu kaikkien käytettäväksi.

Näin jaat tiedostoja Androidista Windowsiin Lähijakamista käyttäen

Vaatimusten osalta käyttäjällä tulee olla 64-bittinen Windows 10 tai Windows 11. Android-laitteen osalta käytössä tulee olla vähintään Android 6.0.


Kummassakin laitteessa pitää olla päällä Bluetooth sekä Wifi tai Ethernet-yhteys. Laitteet pitää yhdistää samaan verkkoon. Jakamista varten laitteet voivat olla korkeintaan viiden metrin päässä toisistaan.

  1. Käyttämistä varten lataa Lähijakaminen Windowsille täältä
  2. Asenna ohjelma ja kirjaudu sisään Google-tiliä hyödyntäen
  3. Valitse laitteen nimi
  4. Valitse asetuksista kohdasta Laitteen näkyvyys, ketkä voivat jakaa sisältöä sinulle


Nyt Lähijakaminen Windowsilla on valmis ottamaan tiedostoja vastaan tai vastaavasti lähettämään niitä.


Avaa Android-laitteella haluamasi tiedoston jakovalikko. Valikossa pitäisi näkyä mahdollisuus Lähijakamiseen. Kun tuota klikkaa, pitäisi näkyville tulla oma tietokone. Klikkaamalla nimeä tiedosto lähetetään puhelimesta tietokoneelle.

Kuvan jakaminen Androidista Windowsille Lähijakamisen avulla

Vastaavasti Windows-koneelta voi jakaa tiedostoja, kuten kuvia, videoita, dokumentteja, Android-laitteelle. Valitse ohjelmalla lähetettävä tiedosto. Tämän jälkeen ohjelma alkaa etsiä lähellä olevia laitteita.

Varmista Android-laitteella Lähijakaminen-sovelluksen asetuksista, että muut laitteet voivat nähdä puhelimen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki