AfterDawn logo

iTunesin hinnoittelu uusiksi?

Ilkka Ketola Ilkka Ketola
40 kommenttia

Apple on tähän mennessä käyttänyt iTunes-musiikkikaupassaan tasahinnoittelua, jokainen kappale on maksanut aina saman 99 senttiä. Levy-yhtiö EMI Groupin toimitusjohtaja Alain Levy kuitenkin uskoo, että Apple tulee muuttamaan hinnoittelua ensi vuonna.

Levy arvioi, että Applen pääjohtaja Steve Jobs esittelee uuden hinnoittelumallin ensi vuonna, kertoo digitoday. Tähän asti Jobsin nimenomainen vaatimus on ollut yhden hinnan -mallin käyttö, levy-yhtiöt ovat kuitenkin viime aikoina nurisseet hinnoittelusta ja vaatineet siihen muutoksia. EMI, Warner Music ja Sony BMG ovat yrittäneet saada Jobsia taipumaan muutoksiin sekä julkisesti että kulissien takana.

Levy-yhtiöiden nihkeys lisensoida musiikkia järkevin ehdoin ja hinnoin on ehtinyt koitua monen aloitelleen verkkomusiikkibisneksen tuomioksi. Jobs saikin iTunesin perustamisen aikoihin suostutella levy-yhtiöitä pitkään, jotta sai ne suostumaan hänen ajamaansa edulliseen tasahinnoittelumalliin.


Jobs uskoi, että edullinen ja selkeä hinnoittelu on tarpeen, jotta kuluttajat suostuvat siirtymään vertaisverkkojen "ilmaisesta" musiikista laillisiin verkkokauppoihin. Näitä näkemyksiä on vaikea kiistää vääriksi, kun katsoo iTunesin uraa uurtavaa menestystä digitaalisen musiikin markkinoilla.

Lähde:
Digitoday.fi

40 KOMMENTTIA

Netti1/40

Justiinsa joo kalliimaksi vaan kaikki ahneudella ei oo mitään rajaa näkyy olevan kaikkialla tuo ahneuden piru p2p verkot ei lakkaa olemasta niin kauan kun ahneita instansseja löytyy

hetekka2/40

Mielestäni tuo 0,99€ kappaleesta ei ole paha ja hyvää vielä se ettei tarvi maksaa niistä täyte biisesistä.
Mielestäni hyvä esimerkki on yhtye " Depeche Mode - Playing The Angel " levyllä vain yksi kuunneltava biisi " Precious " muut ovat ihan shittiä, mutta tämä on vain minun mielipiteeni! Levy cdon.com 16,95€ ja meitsille riittää vain 1 kipale 0,99€ tässä heti säästin 15,96€.

Xanadu3/40

Hetekka antoikin hyvän esimerkin siitä miksi levy-yhtiöt painostavat Applea ja muita mp3-kauppoja nostamaan yksikköhintojaan. Jos hetekka säästi lähes 16 euroa ostaessaan yhden biisin niin kuinkahan paljon sisällöntuottajat saavat takkiinsa tällaisesta täysin kestämättömästä bisnesajattelusta?

aaxxeell4/40

Tästähän se P2P vahvistuu kerran iTunes ilmoittaa niiden olevankin pahin kilpailija.

Lisäksi hetekalla on loistava esimerkki ja uskoisin että pian levyt ovat
historiaa kun ostamme vain kappaleita ja bändien taas on panostettava niiden laatuun koska turha hömppä ei mene kaupaksi.

ja Xanadu:a ottaa päähän jos ihmiset säästävät rahaa? :D
Onneksi levy-yhtiöt ovat pian historiaa se on väistämätöntä lisäksi se on oikeuden mukaista toki tilall on muuta mutta ahneus väistyy ainakin osittain.

Statik5/40

Xanadu, eikös tuo tarkoita vaan sitä että sisällöntuottajat joutuvat tekemään astetta paria laadukkaampaa materiaalia, ja ennenkaikkea myös tasaisempaa laatua?

Se, että kuluttaja maksaa siitä mistä haluaa ja saa rahalleen vastinetta, ei mielestäni ole kestämätöntä bisnesajattelua. Markkinatalouden sääntöjen mukaan tällöin heikompilaatuista materiaalia (halvemmalla) tuottavat tahot joutuvat tyytymään pienempään korvaukseen. Ihan niinkuin oikeassakin maailmassa.

Levyt tuskin tulevat olemaan historiaa vielä vuosikymmeniin, mutta odottelen innolla sitä kun isommat artistit alkavat julkaista myös 1-4 biisiä sisältäviä pienempiä (teema)kokonaisuuksia nimenomaan verkkokauppaan, sen asemasta että tekevät pelkkiä pitkäsoittoja ja niistä singlet.

mjk6/40

Minäkin olen ostanut vain muutamia biisejä ipodin ja jättänyt kaikki levyt suosiolla ostamaatta kun niisä tuppaa oleen vain 1-2 hyvää ja loput paskaa, ja xanadu koitanyt edes pikkuisen ajatella meitä kulutajia etkä niitä levy-yhtiöitä ainam, totahantoki kauppiaalle se on tappiollista jos sattuu ostamaan netistä sen 1:n ainukaisen kappaleen joka on hitti, eikä sitä kokolevyä...paskan marjat miitä siitä sitten? mieluummin ostan sen yhen kappaleen kuin sen kokopaskan...

mjk7/40

Sorry noita kirjoitusvirheitä, olen vp:llä ja pikkuka-veri pääsi pikkuisen paineleen...offtopic :-)

Degra8/40

Tämä iTunes on mulle eräiltä osin outo juttu, ja vaikka yritin lukea noita vanhoja viestejä, niin en tullut "hullua hurskaammaksi", eli kertokaas pari juttua, eli voiko siis tuon järjestelmän kautta ladata 0,99 eurolla Mp3-kappaleen, ja voiko niitä esimerkiksi polttaa ja kuunnella mm. autosteroissa? Ja nyt sitten tarkoitan myös noilla kysymyksillä sitä, että se on laillista myös tuossa uudessa tekijänoikeuslaissa.

Vain tuleeko ladattu musiikkitiedosto jossain muussa formaatissa kuin mp3:ssa?

-Rex-9/40

Eli koko uutinen tiivistettynä: Levy-yhtiöt haluavat nostaa hintoja ja tätä kautta lisätä omia tappioitaan myynnillisesti, jotta voivat lobata omia valheitaan ja ostaa uusia lakeja. Tämä siitä syystä, jotta voitaisiin nostaa syytteitä entistäkin laajempia ihmisryhmiä vastaan, sillä eihän p2p-verkkojen käyttäjiltä kuitenkaan riittävästi korvauksia saada ja ihmiset eivät jostain syystä osta ylihinnoilteltuja, laitteet särkevillä kopiosuojauksilla varustettuja kahvikupin alusia. Miksi näin? Eihän levy-yhtiöille riitä vaikka kappale maksaisi 5€. Vasta käräjillä saadut yli 20€/kappale alkaa olla heille mieleinen kappalehinta. Joten lopettakaamme laillinen myynti omilla toimilla ja uhratkaamme voimiamme käräjöintiin. Onhan voitto iTunes:iin verrattuna 20 kertainen.

hetekka10/40

INFOA iTUNESIN Music Storesta. (copy/paste)

Tietoja iTunes Music Storesta
iTunes Music Storesta voit kätevästi lisätä kappaleita iTunes-kirjastoon. Kuka tahansa voi selata Music Storea ja kuunnella ostettavien kappaleiden näytteitä. Jos haluat ostaa kappaleen, kirjaudu sisään Apple- tai AOL-tunnusta käyttäen ja napsauta kohteita, jotka haluat ostaa. Kun napsautat Osta-painiketta, musiikki haetaan kovalevyllesi ja tuodaan iTunesin kirjastoon. (Voit myös valita musiikin lisättäväksi ostoskoriin sen sijaan, että se haettaisiin heti kovalevylle, tai ostaa musiikkia iTunesin lahjakortin, iTunes Music Card -kortin, kuukausittaisen lahjan tai joissain maissa myös PayPal-tunnuksen avulla.)


Jos sinulla ei ole Apple-tunnusta, voit luoda sellaisen iTunes Music Storessa. Jos olet jo luonut Apple-tunnuksen Apple Store -verkkosivuilla, .Macissa tai muussa ohjelmassa, kuten iPhotossa (saatavilla vain Mac-käyttäjille), voit käyttää samaa tunnusta ostosten tekoon Music Storessa. Sinun on kuitenkin vahvistettava tunnustietosi iTunesissa, kun kirjaudut sisään Music Storeen ensimmäistä kertaa.


Ennen kuin voit kuunnella ostamaasi musiikkia, tietokone on "valtuutettava" toistamaan sitä. (Valtuutuksella suojellaan musiikin tekijänoikeuksia.) Tietokone valtuutetaan, kun luot tunnuksen, tai kun soitat ostamasi kappaleen ja syötät Apple- tai AOL-tunnuksen. Voit kuitenkin valtuuttaa vain viisi tietokonetta kerrallaan toistamaan ostettua musiikkia. Jos sinulla on aikomus myydä tietokone tai lopettaa sen käyttö, muista poistaa koneen valtuutus, jotta voit valtuuttaa toisen tietokoneen toistamaan ostettua musiikkia.


Ostetut kappaleet on koodattu MPEG-4 Advanced Audio Coding (AAC) -muodossa, jonka laatu vastaa CD-levyjen laatua. Voit kuunnella AAC-tiedostoja iTunesissa ja iPodilla. Voit myös luoda oman CD-äänilevyn ostamistasi kappaleista ja kuunnella niitä tavallisella CD-soittimella. Jos soittolista sisältää ostettua musiikkia, voit polttaa samasta soittolistasta enintään seitsemän CD-levyä.


Parhaiden tulosten saavuttamiseksi verkkoyhteydelläasi tulisi voida hakea 128 kb/s tai suuremmalla nopeudella, erityisesti kappaleiden esikuunteluita kuunneltaessa. Suosittelemme DSL:n, kaapelimodeemin tai lähiverkkoon (LAN) perustuvan internet-yhteyden käyttöä.


Music Store ei välttämättä toimi omassa maassasi. Huomaa: Vain Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian asiakkaat voivat kirjautua sisään AOL-tunnuksella. Lisätietoja saat osoitteesta www.apple.com/fi/itunes/store.


Tärkeää: Kaikki myyntitapahtumat ovat sitovia. Aina kun napsautat Osta-painiketta, ostoksesi veloitetaan Apple- tai AOL-tunnuksen luottokortilta.

Voit myös ostaa musiikkia iTunes Music Storesta ja lähettää kappaleen lahjaksi jollekulle muulle. Lisätietoja saat etsimällä iTunes ja Music Store -ohjeista.

Degra11/40

hetekalle esitän kiitokset kaiken kattavasta vastauksesta.

Spotteri12/40

On se hyvä ettei muu tuotantoteollisuus ajattele samalla lailla kuten esim Xanadu. Tulisiko siitä mitään että jokaisella "talonemännällä" olisi pihamaalla haiseva läjä p****a, kun olisi tarvinnu vai muutaman lapiollisen kukkaruukkuun...ja kun naapureille ei saa jakaa.

Tulevaisuus tulee kyllä puremaan levyteollisuutta perseelle, varsinkin jos tulevaisuuden etenemissuunnat nähdään mahdollisuuksien sijasta uhkina.

Chi13/40

-Rex- tiivisti asian täydellisesti. Ei tuohon ole lisättävää.

timonsteri14/40

Moni levy-yhtiö voisi myös lopettaa artistien painostamisen. Antaa ihmisten tehdä biisit omalla ajallaan, niin ei tarvitse jälkeen päin itkeä, kun ei levy myy. ;) Tosin esim. tämä Depeche Mode, tuskin tätä veteraanibändiä kukaan painostanut. Itse en ole koskaan pitänyt kuin bändin sinkuista eli ns. "hittibiiseistä". Mut makuasiat rauhaan...

Nykyään tulee tosi vähän ostamisen arvoista musiikkia, tai siis ostamisen arvoista albumia. Tulee just noita parin hitin albumeita, joita kukaan ei tahdo ostaa, ja joista kaikkia haluaa vain ne hittibiisit. Apple myy hintaan 0,99€/kpl, mikä on just hyvä. Itse en albumia ostaisi Apple (tai muun vastaavan) palvelujen kautta, vaikka albumi maksaisi 5€ (mukavampaa ostaa levy koteloineen/sisältöineen, enemmän bändin tukemisen tunnetta siinä), mutta yksittäisia biisejä voi ihan hyvin ostaa tohon hintaa, ja eikös tuolta saa biisejä ihan häviöttömänä(ALAC - Apple Lossless Audio Codec)?

(olen todennut jo tämän täällä ennenkin) Apple voisi ihan hyvin myydä vain artistien sinkkuja ja jättää albumit kauppojen hyllyille innokkaimmille. :) Sinkkuja eli taas niitä ns. hyviä biisejähän te ihmiset vain haluatte. ;P En tiedä rauhottuisiko levy-yhtiöt siitäkään, jos albumien lataus mahdollisuus lähtisi pois, tuskin...

heappi15/40

Applen hinnoittelumalli rohkaisee tekemään levyllisen hyvää musiikkia eikä vain yhtä hittiä ja viittätoista täytebiisiä. Hyvä hyvä.

Timo16/40

Harva yhtye kylläkään tavottelee yhtä hittiä ja 15 täytebiisiä... parempihan olisi jos kaikki 16 olisivat hittejä. Tämähän vaan ei koskaan tule tapahtumaan, oli ne kaikki 16 biisiä kuinka hyviä vaan.

Jos käytetään esimerkkinä vaikkapa Deppareita... Singles '81-'85 kokoelmalevyllä on kaikki biisit hittejä, mutta varmuudella voi sanoa että jos moinen levy olisi tullut 81 vuonna nuilla biiseillä, ei niistä olisi kuin 1-2 yltänyt "hittiasteelle".

Ja makuasioistahan musiikissa on kyse... jonkun mielestä artistin koko levy voi olla hyvää tavaraa täynnä ja joku toinen haluaa vain sen biisin jota NRJ/KissFM/whatever soittaa tauotta.

creep8217/40

Quote:
Hetekka antoikin hyvän esimerkin siitä miksi levy-yhtiöt painostavat Applea ja muita mp3-kauppoja nostamaan yksikköhintojaan. Jos hetekka säästi lähes 16 euroa ostaessaan yhden biisin niin kuinkahan paljon sisällöntuottajat saavat takkiinsa tällaisesta täysin kestämättömästä bisnesajattelusta?
Nii nykyään bisnesmaailmassa ei muuta ajatella kuin rahaa , rahaa ja rahaa... Ja kuluttajia kusetetaan minkä keretään, mikään ihme et 15% teollisuusmaiden väestöstä (ahneet k**ipäät) pitää hallussaan 80% maailman omaisuudesta... Kaikille noussu k**i päähän ja rahan ahneus sokaissu...

vinepeelo18/40

Antaa levy-yhtiöiden meuhkata, Jobs ei tule sallimaan iTMS:n uudelleenhinnoittelua :)

dreamC19/40

Olen 90% varma että tässä tulee käymään niin että uutuuslevyt maksavat miltei samanverran ostettuna verkosta kuin kaupasta.Ja uusimmat hittibiisit sen 2€ vähintään.

Levy-yhtiöt/ Itunes(vaikka ei taida sanavaltaa pahemmin ollakkaan) ei tee mitn muuta kuin kusee omiin muroihinsa, tosin tässä järjestöt ajavat kai takaa sitä että: Kun myynti laskee uusien hintojen myötä, syytetään p2p:tä, "ostetaan" uudet lait,haastetaan käyttäjiä ja peritään huimia korvauksia= korvataan "tappioita".

Niinkuin aiemmin totesin, niin kiinnostaisi tietää että miten yhtiöt laskevat tappionsa? Ladattu kopio= yksi ostaja?

tuo 1€ on minusta ihan kohtuullinen hinta kappaleesta, jonka saat kopioida laillisesti muutaman kerran. Koska et periaatteessa osta mitn käsinkosketeltavaa, miksi siis maksaa siitä sen verran?

Huomaa taas mikä pyöritää maailmaa ja mikä on musiikintekijöiden "edunvalvojien" mielessä.

Sony näytti mitä tuleman pitää, uppos paskaan, toivon että näin käy myös tässä.

jarqua20/40

Xanadulle jälleen kerran kiitos päivän nauruista.

Itseäni ei paljon kiinnosta ostaa cd:itä ennenkuin hinta uutuuksille on max 10 euroa ja sittenkin vain levyjä jotka ovat laadultaan tasaisia kappaleiden suhteen.Mielummin niin että yhtyeet tekevät koko uransa aikana vaikka vain pari levyä jos ne ovat hyviä.

Tuen kyllä itse vaikka kavereita ja tyttöystävääni käymällä heidän esityksissään ja konserteissaan, mutta turha luulla että aion tukea ahneiden levy-yhtiöiden bisneksiä.Parjään vallan hyvin ilman TOP100-artistien musiikkia.

heappi21/40

Quote:
Harva yhtye kylläkään tavottelee yhtä hittiä ja 15 täytebiisiä... parempihan olisi jos kaikki 16 olisivat hittejä. Tämähän vaan ei koskaan tule tapahtumaan, oli ne kaikki 16 biisiä kuinka hyviä vaan.
Niinpä. Tarkoitinkin sitä, että tämä hinnoittelumalli rohkaisee yrittämään vähän enemmän myös niiden muiden biisien eteen sen sijaan että palkkaa Santanan soittamaan ykkösraidalle ja antaa markkinointikoneiston jyrätä levyn listaykköseksi.

Xanadu22/40

Quote:
Itseäni ei paljon kiinnosta ostaa cd:itä ennenkuin hinta uutuuksille on max 10 euroa ja sittenkin vain levyjä jotka ovat laadultaan tasaisia kappaleiden suhteen.Mielummin niin että yhtyeet tekevät koko uransa aikana vaikka vain pari levyä jos ne ovat hyviä.
Miksiköhän USA:ssa P2P-ohjelmien käyttö ei ole juurikaan vähentynyt vaikka cd-levyn hinta on tiputettu 10 euron tietämille?

Ja miksiköhän warettajat edelleen jatkavat tuhoisaa harrastustaan jakamalle ja lataamalla juuri näitä laadultaan kyseenalaisia tuotoksia?

Näihin kysymyksiin eivät warettajat löydä vastauksia vaikka kuinka yrittäisivät.

ONSnaab23/40

Quote:
Nii nykyään bisnesmaailmassa ei muuta ajatella kuin rahaa , rahaa ja rahaa...
Bisnesmaailmassa on ajateltu aina päätarkoituksena rahaa.

Quote:
Ja kuluttajia kusetetaan minkä keretään
Kuluttajia kusetetaan tietenkin, jos kuluttaja ei itse osaa ajatella. Miten muuten yhtiöt saisi rahaa yhtä helposti?

Quote:
mikään ihme et 15% teollisuusmaiden väestöstä (ahneet k**ipäät) pitää hallussaan 80% maailman omaisuudesta... Kaikille noussu k**i päähän ja rahan ahneus sokaissu...
Olet varmasti itsekin parempiosainen etkä näe nälkää, kuten jotkut Afrikan neekerikansat, joten he varmasti ajattelevat sinuakin ahneena, länsimaisena kusipäänä, joka on täysin verrattavissa sinun 15% ja 80% vitutukseesi.

Letukka24/40

"Miksiköhän USA:ssa P2P-ohjelmien käyttö ei ole juurikaan vähentynyt vaikka cd-levyn hinta on tiputettu 10 euron tietämille?"

Koska siellä on Sony BMG laittomien rootkittiensä kanssa.

Mutta oikeasti, perustele väitteesi.

M00ses25/40

@Xanadu

Quote:
Miksiköhän USA:ssa P2P-ohjelmien käyttö ei ole juurikaan vähentynyt vaikka cd-levyn hinta on tiputettu 10 euron tietämille?
Eikös jenkeistä vasta ollu juttua miten siellä on waretus vähentynyt huomattavasti. Toden näköisesti juurikin tuon 10€ levyhinnan takia.

Kyllä minun latailut vähenee myös jos ne levyt maksaa max. 10€. En ole yli 5 vuoteen ostanut yhtään yli 10€ levyä. Alekorista olen ostanut ja suuren osan niistäkin olen imuroinut, mutta arvostan niitä kansia ja levyä niin ostan sen levynkin. Enkä kyllä maksa 20€ levystä oli se miten hyvä tahansa. Kopiosuojatut jää myös hyllyyn.

Kaikki levyt mitä olen ostanut niin olen ensin imuttanut, ettei tule ihan paskaa ostettua.

Quote:
Ja miksiköhän warettajat edelleen jatkavat tuhoisaa harrastustaan jakamalle ja lataamalla juuri näitä laadultaan kyseenalaisia tuotoksia?

Näihin kysymyksiin eivät warettajat löydä vastauksia vaikka kuinka yrittäisivät.
Suurin osa warettajista on alaikäisiä ja opiskelijoita joilla ei ole varaa ostaa mitään levyjä.

Ei minullakaan ollut opiskeluaikana varaa ostaa ensimmäistäkään levyä kaikki rahat meni elämiseen eikä edes siihen tahtonut riittää.

yuni26/40

Erittäin hyviä näkökulmia asiaan, olen sitä mieltä ettei noita hintoja kannata mennä muuttelemaan. Se voi olla iTunesille sellainen magneetti että ihmiset käyttävät sitä tarmokkaasti. Tosin itse en sieltä ole mitään ostanut enkä osta, waretan niin kauan kun se vain on mahdollista, levyjäkin tulee ihan kaupoista ostettua, mutta enimmäkseen divareista, ja nekin levyt sieltä sen takia että kansilla ja koko ulkoasulla on jotain tunne arvoa sitten myöhemmin. Ei tulisi kuuloonkaan että ostaisin esim. jonkun joulu levyn 22€ kuuntelisin sitä ehkä hyvällä tuurilla kerran, jouluna.. e-heei, vaihtoehtoisesti waretan biisin jonka haluan ja poistan sen sitten kun ei enää jaksa kuunnella, as simple as that :)

creep8227/40

Quote:
Kuluttajia kusetetaan tietenkin, jos kuluttaja ei itse osaa ajatella. Miten muuten yhtiöt saisi rahaa yhtä helposti?
Osaan ainaki ite ajatella sen verran etten rahota ainakaa pahemmi näitä ahneita k**ipäitä...

Quote:
Olet varmasti itsekin parempiosainen etkä näe nälkää, kuten jotkut Afrikan neekerikansat, joten he varmasti ajattelevat sinuakin ahneena, länsimaisena kusipäänä, joka on täysin verrattavissa sinun 15% ja 80% vitutukseesi.
Ei mulla kuitenkaa oo mitää miljoona omaisuutta, enkä polje kuluttujien oikeuksia saadakseni lisää rahaa (jota luulis olevan jo tarpeeks, mutta mikään ei tunnu näille ahneille runkuille riittävän).

Sid28/40

Quote:
Miksiköhän USA:ssa P2P-ohjelmien käyttö ei ole juurikaan vähentynyt vaikka cd-levyn hinta on tiputettu 10 euron tietämille?
Niinpä. Ostin keväällä Houstonissa mm. Nine Inch Nailsin uuden levyn - heti julkaisun jälkeen - kymmenellä dollarilla eli 8,5 eurolla. Ja ihan normaalin mall-tyyppisen ostarin marketista. Warettaminen on täysin asennekysymys. Mistä lähtien musiikki, softat tai elokuvat ovat olleet elämän välttämättömyyksiä, joita pitää hankkia laittomasti, jos ei rahat riitä?

Sid29/40

Quote:
Osaan ainaki ite ajatella sen verran etten rahota ainakaa pahemmi näitä ahneita k**ipäitä...
Sulla olisi ollut hieno tulevaisuus Neuvostoliitossa.

-Rex-30/40

Quote:
Ostin keväällä Houstonissa mm. Nine Inch Nailsin uuden levyn - heti julkaisun jälkeen - kymmenellä dollarilla eli 8,5 eurolla.
Eli koska suomessa ei ole kyseistä ostoskeskusta eikä hintatasoa, täytyisi minun matkustaa ostoksille rapakon taakse saadakseni levyjä kohtuu hinnalla? Muuten hyvä, mutta kukas maksaa lentoliput, sillä muuten ei kaavio toimi. On totta, että warettaminen on joillekkin verrattavissa elämäntapaan, mutta silti hinnoilla on vahva merkitys tavalliseen rivikuluttajaan/warettajaan. Moni heistä on siirtynyt käyttämään vaikkapa p2p-verkkoja viimeisen parin vuoden aikana ja näihin henkilöihin positiivinen hinnan alennus toimisi todennäköisesti erittäin hyvin. Heistä kun valtaosa putoaisi pois ei jäljelle jäisi kuin nämä pitkänlinjan (siis ne ketkä harrasti sitä jo ennenkuin monet pentti 12.v:t olivat edes syntyneet) wareporukka. Eihän aihe edes ylittänyt uutiskynnystä ennenkuin käyttäjämäärät lähtivät nykyiseen nousuun.

Parempiakin ratkaisuja, jossa esim. p2p on otettu mukaan on esitelty jo niin monta (ihan virallisellakin tasolla), että jos ei moiseen ole viihdeteollisuudella halua vaan itse hankaloittavat omaa tilaansa entisestään, ei kai moiselle mitään voi.

mjk31/40

Minäkin olen jo 1998-vuodesta asti lopettanut levyn oston, syynä kalleus, mutta en wareta, koska minusta on oikeus saada työstään korvaus,mutta eipä noi levy-yhtiöt artisteille anna kuin jämät juuri sen takia en noita cd-levyjä osta. Olen ostanut vain mp3-muodossa olevia. Ja tuo usa vertaus pikkuisen ontuu koska suomessa on muutenkin tuo hinta-taso erillinen kuten esim levittäjien jakomäärä jne jotka vaikuttavat hintaan. Mutta waretusta en itse lähtisi ihan heti tuomitseen koska laillisia kunnolla toimivia pelveluja kun ei yksinkertaisesti ole. Itselläni on ipod johon musiikkia ostan itunesin kautta ja jobs:han ei periksi anna kun on tehty sopimus, niin hän voi katsoa sopimuksen puretuksi ja purkamiseen tulevat kustannuksethan maksaa yleensä se toinen puoli eli tässä tapauksessa levy-yhtiöt, sorry emi ja kumpp. koska rupeaa pikkuhiljaa tuntuu että olette idiootteja...

Sid32/40

Luetaan -Rex- ne tekstit ajatuksella. Siis minähän vastasin lainaukseen, jonka mukaan kymmenen euron tienoille laskettu hinta ei ole waretusta vähentänyt. Annoin vain esimerkin, että levyjä myydään jopa selvästi (15%) sen hintatason alle.

mjk:n tavoin ostan bittimuotoisen musiikin iTunesista hinnan ja Applen asenteen vuoksi. Tosin ostelen vain yksittäisiä biisejä, koska albumit haluan käsinkosketeltavassa muodossa.

keitto33/40

Eikös ne cd levyt voisi jo heittää mäjelle. Itse en kyllä tule kuuntelemaan enää koskaan ceedeeltä musaa. Poislukien autossa, ja sielläkin mp3 formaatissa.

-Rex-34/40

Quote:
Luetaan -Rex- ne tekstit ajatuksella.
Uskon edelleen, että on olemassa paljon niitä ketkä eivät nykyään osta hinnan vuoksi, mutta eivät myöskään suuremmin wareta. Kuitenkin näiden samojen ihmisten ostamatta jättäminen usein tulkitaan joillain tahoilla p2p-verkkojen syyksi. Tämä on kuultu eräältä suomalaisessa levy-yhtiössä toimivalta. Eli laskemalla hintoja tämä todennäköiseen vaikuttaa myyntiin ja koska jotkut neropatit yhdistävät senkin, ettei kuluttaja osta hinnan takia (muttei sitä myöskään suuremmin lataa) p2p-verkkojen syyksi, luulisi hinnan laskun ja samalla myynnin parantumisen tulkittavan julkisuudessa p2p-verkkojen tappioksi. Oma logiikka loppuu tuota levypuolen ajattelutapaa tutkiessa eli kuinka voi olla p2p-verkon vika, ettei joku osta paljoa vaikkei se sitä myöskään lataa? Kuitenkin jos moista viljellään (toki, sillä onhan se helppo syntipukki) täytyisi sen sitten hintojen laskulla toimia toiseenkin suuntaan. Tätä taas tuskin halutaan, koska nykyinen valitusvirsi ja rootkit kopiosuojausten "oikeuttaja" nro.1 menettäisi pohjaa entisestään.

On totta, että ne ketkä lataavat musiikkinsa mistä lataavat, lataavat sen senkin jälkeen vaikka hinta olisi 1e/albumi. Musiikki (kuten sanoitkin) kun ei ole mikään pakollinen elämää ylläpitävä tuote, osaa jäädä hyllyyn hinnan takia niiltäkin ketkä eivät sitä muutakaan kautta hanki. Ja edelleenkin jos jotkut tulkitsevat sen verkkojen syyksi täytyyhän hinnan laskun vaikuttaa "piratismiin" levy-yhtiön kaavoilla, koska nämä ihmiset luultavasti ostaisivat tuotteita taas jos hinta olisi amerikan mallinen 8.50€ nykyisen 19.90€ sijasta. Mikä on sitten oikea vaikutus, kuka tietää. Julkinen totuushan kuitenkin tuntuu aina olevan levy-yhtiön totuus.

Tätä ajoin itse takaa, anteeksi hieman epämääräinen kirjoitusasu :)

*EDIT: typo*

timonsteri35/40

Mulle olisi ihan sama, jos hinta olisi täällä sama kuin jenkeissä (8 - 10e/albumi). Ostaisin siitä huolimatta ihan samaan tahtiin levyjä. Ei hyviä, ostamisen arvoisia levyjä tule kuin ehkä pari kolme per vuosi. Peleissä on melkeinpä sama juttu. Hyviä pelejä tulee todella vähän, ei elämästä tulisi sen köyhempää, jos ostaisi muutaman pelin vuodessa. Tosin konsolipelien hinnat voisivat ehkä olla pc-pelien tasolla...

Kyllä minustakin warettaminen on enemmän asenteesta kuin rahasta kyse.

WQe36/40

Silloin tällöin ostan kaupasta jonkin cd:n, joka sisältää kaikenmaailman kopiosuojausten sijaan pääasiassa hyvää musiikkia.
Musiikki koneelle, jossa niitä on kätevämpi säilyttää ja kuunnella, ja cd hyllyyn, josta näkee mitä musiikia omistan.
Netistä en osta ainakaan musiikkia paitsi ehkä cd-muodossa, sillä sieltä en saa rahoilleni mitään pysyvää vastiketta.

ONSnaab37/40

Onhan se mukavampi kuunnella aitoa cd:tä ja kattoa kappaleitten nimet aidosta kannesta, joka on tulostettu virheettömästi parempilaatuisesta paperista, kuin katsoa mustavalkoisesta, tavan a4 kopiopaperille itsetulostettua tekstiä ja kuvaa. Siis kyllä ostaisin noita levyjä kaupasta enemmän, jos hinta olisi tuo $10.
Mutta, kun ostaa nettimusiikkikaupasta yhden kappaleen, ei sen kuunteleminen sen erilaiselta tunnu, kuin DC:llä (tai jlkm ohjelmalla) imutettuun kappaleeseen verrattuna.
Levyjä ei ole tullut ostettua turhan tiuhaan. Pari kertaa olen menny kauppaan ostamaan uutta levyä, mutta sitten jääny kummiski hyllylle hintalapun 22.50€ takia.

himpo38/40

Itseä ei ainakaan haittaa nuo itse tulostetut A4set.
Hylylle sopii cakebox kavereineen ja lapusta näkee kannet/nimet ja niitä vastaavan levyn numeron.

Ja jotain Harry Potteria nyt jaksa kukaan puolta vuotta odottaa että saa "aidon" kotelon/laadun/tekstit.

Aamulla tuli täyteen yksi merkkipaalu kun BitComet saavutti latauksessa 0.5TB, ja ei, en ole ladannut viittäsataa linuxia!

Aito on yliarvostettua...

mankeli39/40

Quote:
Eikös ne cd levyt voisi jo heittää mäjelle. Itse en kyllä tule kuuntelemaan enää koskaan ceedeeltä musaa. Poislukien autossa, ja sielläkin mp3 formaatissa.


Katsos toiset tykkää laadusta eikä pakatusta musiikista. MP3 on heikko laatuista varsinkin jos ei ole pakattu CBR + LAME ja vähintään 256 kbps. On silti hyvä että ihmisille tarjotaan vaihtoehtoja mutta jos tykkää iTunesista ei pidä toivoa muiden vaihtoehtojen kuolemaan.

Luojan kiitos nuo DualDiscit tulivat niin saa laadukasta ääntä. CD-voi kuolla mutta SACD, DVD-audio ja DualDisc on tulevaisuutta. Itse en arvosta kasaa bittejä kovalevyllä niin kuin levyä hyllyssä. Eihän bittiä voi laskea keräilylistaan. Jos omistaa albumin MP3sin(Yms bittienä) tai poltettuna se ei kelpaa keräilijöille.

timonsteri40/40

Ämppäreiden käyttö loppui juuri niiden huonon laadun takia. Olisi hyvä, jos iTunesista saisi FLAC (Free Lossless Audio Codec) ja APE (Monkey's Audio) -formaatissa, mutta eihän iPodit niitä tue, ja onhan toi Applen oma häviötön formaatti varmaankin ihan pätevä. Btw, kellään kokemuksia siitä (ALAC - Apple Lossles Audio Codec)?

typo*

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT