AfterDawn logo

Android 14 tuo televisioihin Kuva kuvassa -toiminnon ja parempaa suorituskykyä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Puhelinten ja tablettien osalta siirrytään kohta Android 15 -versioon, mutta televisioissa ja muissa medialaitteissa siirrytään vasta Android 14 -versioon.

Android 14 TV -versio tuo mukanaan kolme merkittävää asiaa.

Edellisiin verratessa televisioon suunnattu Android 14 on nopeampi eli luvassa pitäisi olla käskyihin selvästi paremmin reagoiva TV-kokemus. Tämä on hyvä lupaus, sillä useimmissa medialaitteissa on vain pari gigatavua RAM-muistia.

Suorituskykyyn liittyen tarjolla on myös uusia energiatiloja, jotka auttavat vähentämään television valmiustilan virrankulutusta.

Android 14:sta on panostettu esteettömyyteen. Uusia ominaisuuksia ovat värinkorjaus, parannetut tekstivaihtoehdot ja parannettu navigointi, jotka kaikki voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä kaukosäätimen näppäimillä.

Ehkäpä suurin uudistus on Kuva kuvassa -toiminnon tukeminen. Tämän avulla isolla ruudulla voi katsella kahta videokuvaa samanaikaisesti. Toinen video pyörii koko näytössä ja toinen pienempänä ruutuna päällä.


Kuva kuvassa -tilaa tuetaan valituissa televisiomalleissa tai medialaitteissa, mutta tarkempia teknisiä tietoja tämän osalta ei paljastettu.

Google kertoo, että nyt Android TV-laitteilla on 220 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa ja määrä on kasvanut vuodessa 47 prosentilla.

Android TV:lle löytyy oma käyttöliittymä, mutta tarjolla on myös toinen Android TV -versioon perustuva vaihtoehto eli Google TV. Google hiljattain uudisti Google TV:n ulkonäköä tuomalla siihen pyöristetyt kuvakkeet.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki