AfterDawn logo

Samsungin 27-tuumainen 4K-kameralla varustettu ViewFinity S9 -näyttö saapuu Pohjoismaihin elokuun puolivälissä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Jo alkuvuodesta CES 2023 -tapahtumassa julkaistu Samsungin ViewFinity S9 (S90PC) -näyttö saapuu Pohjoismaissa myyntiin elokuun puolivälissä 1 599 euron hintaan.

ViewFinity S9 vahvistaa Samsungin korkearesoluutioisten näyttöjen valikoimaa entisestään sen jälkeen, kun ViewFinity S8 (S80PB-malli) Ultra High Definition (UHD) -resoluutiolla esiteltiin viime vuoden kesäkuussa.

"Uusi 5K-näyttömme tarjoaa korkean suorituskyvyn ja uskomattoman käyttökokemuksen etenkin luovien ja visuaalisten alojen ammattilaisille", kertoi Hoon Chung, Samsungin Visual Display -liiketoiminnan varatoimitusjohtaja. "ViewFinity-valikoiman avulla tarjoamme luovan alan ammattilaisille huippuluokan visuaalisia kokemuksia eläväisen väriselkeyden ja monipuolisen liitettävyyden kautta".

ViewFinity S9:n IPS-paneeli kooltaan 27 tuumaa ja siinä on tarkka 5K-resoluutio (5 120 x 2 880) eli pikseliä tuumaa kohden (PPI) on 218. Kirkkaus yltää 600 nitiin, mutta virkistystaajuus on perinteinen 60 hertsiä.


Näyttö tukee 99% DCI-P3 -väriskaalaa ja näyttö on valmistuksen aikana tehtaalla kalibroitu Delta E <21 -tarkkuudella. Näytön voi myös kalibroida älypuhelimen ja SmartThings -sovelluksen avulla.

SmartThings-sovelluksen avulla käyttäjät voivat perustilassa kalibroida valkotasapainon ja gamma-asetukset nopeasti ja vaivattomasti. Ammattilaistilaa hyödyntämällä pääset käsiksi värilämpötilan, luminanssin, väriavaruuden ja gamma-asetusten täydelliseen kalibrointiin. Kalibrointi tapahtuu osoittamalla älypuhelimen kameraa ViewFinity S9 -näyttöön, jonka jälkeen kokonaisvaltainen raportti kertoo tarkat yksityiskohtaiset säädöt sekä Delta E-väritarkkuuden.

Samsungin ViewFinity S9 näyttö, jonka yläreunassa on kamera. Näyttö on asetettu pöydälle, jossa on valkoinen näppäimistö, kyniä, papereita, muistilappuja, kuulokkeet ja puhelin

Näytön yksi erikoisuuksista on mukana tuleva 4K SlimFit -kamera, joka liitetään näyttöön pogo pin -liitännällä ilman lisäkaapeleita tai muita lisälaitteita. Kamera seuraa käyttäjää eli pitää tämän aina näkyvissä, vaikka tämä vaihtaisi asentoa.

ViewFinity S9 -näytössä on metallirakenne ja korkeussäädettävä jalusta, joka tukee myös kallistusta ja Pivot-tilaa eli kääntöä. Tuettuna on myös VESA-kiinnitys.

Näyttö yhdistyy tietokoneeseen Thunderbolt 4-, mini-DisplayPort ja USB-C -liitäntöjä hyödyntäen. Thunderbolt 4 -yhteensopivuuden ansiosta käyttäjät voivat ladata kannettavaa jopa 90 W:n teholla ja siirtää tietoja luotettavasti jopa 40 Gbps:n nopeudella.


Käyttö onnistuu myös ilman tietokonetta, sillä näytössä on Samsungin tutut Smart TV -sovellukset sisäisesti. Mukana tulevan kaukosäätimen avulla näytöllä voi laittaa pyörimään vaikkapa elokuvan suoratoistopalvelusta ja äänen kuuntelu onnistuu sisäänrakennettujen kaiuttimien kautta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki