AfterDawn logo

Esivalmistelut


Kun sekä kana että riisi ovat onnistuneesti siirtyneet Lautas-levylle, on aika suorittaa laaduntarkistus.

Väärin koostettu Lautanen ei välttämättä toimi lainkaan tai se saattaa aiheuttaa pahimmassa tapauksessa Ihmis-yksikön pysyvän brikkautumisen, jolloin edes Firmware-päivitys ei tee Ihmis-yksikösta toimivaa.

Laaduntarkistus onnistuu onneksi nykyään helposti Kissa 2.0 -laitteiden avulla. Valitettavasti aiemmat Kissa 1.0 -laitteet eivät toimi laaduntarkistuksessa, sillä ne kopioivat Lautas-levyn sisällön kokonaisuudessaan omalle massamuistilleen, jonka jälkeen tiedon palauttaminen Kissa 1.0 -laitteesta ei enää onnistu.

Tarkistaminen


Kun Lautas-levy on valmis, asetetaan Kissa 2.0 sen läheisyyteen. Tämän jälkeen Kissa 2.0 aloittaa korruptoituneiden blokkien etsimisen.

Tässä operaatiossa kuluu aikaa yleensä noin 1-5 sekuntia, jonka jälkeen Kissa 2.0 ilmoittaa sniffauksen tuloksen. Jos Kissa 2.0 nyrpistää nenäänsä tai se yrittää ylikirjoittaa Lautas-levyn sisällön pöytäliinalla, on Lautas-levy valitettavasti käyttökelvoton. Muussa tapauksessa Lautas-levyn voi kopioida haluaamansa paikkaan, jonka jälkeen Lautas-levylle voi kopioida muita tarpeellisia lisukkeita.

Kirjoittaja: Kaarlo Räihä

Sisältö

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki