AfterDawn logo

Videotiedostojen tunnistamisesta


Videotiedostojen tunnistamiseen käytetään yleensä paria eri keinoa. Tunnetuin näistä on tiedostopääte, josta voi 95% varmuudella päätellä mikä säiliöformaatti on kyseessä. Asia on vain sikäli ongelmallinen, että Windows-käyttöjärjestelmä kätkee oletuksena tunnettujen tiedostotyyppien tiedostopäätteen, jonka vuoksi monet käyttäjät eivät suoraan näe tiedostopäätettä. Tämän lisäksi tiedostopäätteet ovat joskus väärin, jonka takia videotiedosto saattaa tuntua mahdottomalta avata.

Parempi tapa on käyttää ongelman ratkaisuun luotuja ohjelmia, jotka kertovat säiliöformaatin, käytetyt video- ja audiokoodekit sekä muut tiedot halutusta videotiedostosta. Näiden tietojen avulla on sitten helppo päätellä minkä takia videotiedosto ei suostu toimimaan.

Videotiedostoja voi tunnistaa useilla eri ohjelmilla, mutta tämän oppaan puitteissa keskitymme AVIcodec-, GSpot- ja MediaInfo-ohjelmiin. Yhden ohjelman asentaminen ja käyttäminen pitäisi yleensä riittää, mutta tietyissä tapauksissa ohjelmat eivät tunnista kaikkia videotiedostoja, jonka vuoksi ohjeita on annettu useammalle ohjelmalle. Suositeltavin vaihtoehto ohjelmista on MediaInfo, koska se tunnistaa ylivoimaisesti eniten videotiedostojen eri formaatteja.

Kirjoittaja: Kaarlo Räihä

Sisältö

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki