AfterDawn logo

Kuinka tunnistan videotiedostot

Johdanto

Videotiedostojen katseleminen tietokoneella ei aina ole kovin mutkatonta. Ongelmia aiheuttavat yleensä puuttuvat koodekit (codecit) ja splitterit, joiden vuoksi videotiedostot eivät toistu lainkaan tai mediasoitin toistaa vain audio- tai videoraidan.

Tämän opas on osa suurempaa kokonaisuutta, jonka avulla käyttäjä pystyy tunnistamaan missä formaatissa ongelmalliset videotiedostot ovat ja tämän jälkeen käyttäjä pystyy lataamaan ja asentamaan tarpeelliset ohjelmat, jotta videotiedostojen katselu onnistuu ongelmitta.

Tämän oppaan tarkoitus

Tässä oppaassa keskitytään ainoastaan videotiedostojen tunnistamiseen ja lopuissa oppaissa neuvotaan miten kyseisen formaatin videotiedostot saa toistettua tietokoneella.

Oppaassa keskitytään pitkälti Windows-käyttöjärjestelmillä toimiviin graafisella käyttöliittymällä varustettuihin ohjelmiin, joten Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmien käyttäjille opas ei sisällä neuvoja.

Ohjelmat

Koska videotiedostojen tunnistamiseen on useita eri ohjelmia, ei oppaassa tutusta kaikkiin mahdollisiin ohjelmiin. Kaikkia ohjelmia ei ole pakko tai edes suotavaa asentaa, vaan kannattaa miettiä, mikä ohjelma omalla kohdalla on sopivin, ja asentaa vain se. Suositeltavin vaihtoehto ohjelmista on MediaInfo, koska se tunnistaa ylivoimaisesti eniten videotiedostojen eri formaatteja.


Myös

  • VideoInspector -ohjelma toimii, mutta sen käyttöön ei tutustuta tässä oppaassa. Sen käyttäminen pitäisi kuitenkin onnistua oppaan neuvoja soveltamalla.

Kirjoittaja: Kaarlo Räihä

Sisältö

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki