AfterDawn logo


Windows Media (.wmv, .asf) videoiden toisto

Toimivia ratkaisuyhdistelmiä:


Windows Media -tiedostoja toistettaessa ei pitäisi tulla Windows-ympäristössä ongelmia, kunhan Windows Media Playerista on vain asennettuna uusin versio (DRM-suojatut WMV- ja WMA-tiedostot toistuvat ainoastaan Windows Media Playerillä!).

Kaikki eivät kuitenkaan halua asentaa Windows Media Playeriä koneelleen, joten asiaan on pari eri ratkaisua. Ensimmäisenä tulevat ns. helpot mediasoittimet. Sekä VLC että Mplayer toistavat molemmat lähes kaikki WMV- ja ASF-tiedostot. Toinen tapa Windows 98-, Windows Me- ja Windows 2000 -käyttöjärjestelmillä on asentaa Codec Installation Package for Windows Media Player -paketti. Windows XP:n kanssa riittää SP2 -päivityspaketin asentaminen. Uudemmissa Windowsin versioissa pitäisi olla kaikki tarvittavana mukana, jotta myös muut mediasoittimet voivat toistaa WMV-tiedostoja ongelmitta.

Tämän lisäksi myös FFDshow tukee yleisimpiä codeceita, joita Windows Media -tiedostot hyödyntävät, mutta se voi myös aiheuttaa joitain ongelmia toistossa, jonka vuoksi on suositeltavaa, ettei WMV- tai WMA-tukea laiteta päälle FFDshown asetuksista, ellei jäljellä ole muita keinoja WMV-videon tai WMA-audion toistamiseen.


WMV-tuki pois päältä FFDshowssa (Käynnistä-valikosta ffdshow -> Video decoder configuration)


WMA-tuki pois päältä FFDshowssa (Käynnistä-valikosta ffdshow -> Audio decoder configuration)

Lopuksi

Jos tilanne ei kuitenkaan ratkea omin avuin (eli videotiedoston toistaminen ei onnistu), niin apua kannattaa kysellä AfterDawnin keskustelualueilta.

Versiohistoria:

1.0 - Agent_007 - Ensimmäinen versio
1.1 - Agent_007 - Korjattu VLC:n tiedot

Kirjoittaja: Kaarlo Räihä

Sisältö

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki