Maailman suosituin pelikauppa Steam ei enää toimi Windows 7 ja Windows 8 -tietokoneilla

Petteri Pyyny
3. tammikuuta, 2024 18:39

Maailman suosituin pelikauppa, Valven, Steam lakkasi vuodenvaihteessa toimimasta vanhemmilla Windowsin versioila. Tuen parista tipahtivat Windows 7, Windows 8 sekä Windows 8.1
Päätös ei välttämättä ole kaikille mieluinen, mutta varsin pieni. Tuoreimpien tilastojen mukaan Suomen Windows-käyttäjistä 1,3% käyttää vieläkin Windows 7:aa, Windows 8.1 osuuden ollessa 0,3% ja Windows 8 puolestaan 0,1%. Sivumainintana, ikivanhan Windows XP:n yli 2% markkinaosuus on todella pelottava.
Uutisoimme tiedossa olleesta muutoksesta jo keväällä 2023. Päätöksen taustalla ei ole Steamin halu patistella käyttäjiä uudempiin Windowsin versioihin, vaan tietoturva.
Windows 7 käyttäminen ei ole lainkaan turvallista, sillä käyttöjärjestelmän tukiaika on päättynyt.
Tärkein syy on se, että Chrome-selain ei enää tue vanhempia Windowseja lainkaan. Steamin Windows-sovellus on oikeasti muokattu versio Chromesta, joten kaikki tietoturva-aukot, joita Chromesta löytyy, koskevat myös Steamia. Joten Steamin sovellus vanhoilla Windowseilla muuttui turvattomaksi tuen päättymisen myötä.
Helpoin vaihtoehto käyttäjille on se, että he päivittävät tietokoneensa Windows 10:iin. Ja mikäli tietokoneen tuki sattuisi olemaan kohdallaan, siitä käyttöjärjestelmän voi päivittää vielä pykälän ylöspäin, uusimpaan Windows 11:een.
Huomionarvoista on kuitenkin se, että myös Windows 10 tukiaika päättyy lokakuussa 2025. Jos tietokone ei ole yhteensopiva Windows 11 kanssa, on pakko päivittää myös tietokone.

Lue myös nämä
Tägit
Steam Windows Windows 8.1 Windows 8 Windows 7 tietoturva
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.