AfterDawn logo

FLV (.flv) videoiden toisto

Toimivia ratkaisuyhdistelmiä:


Flash Video -tiedostot (FLV) ovat Adoben kehittämä tiedostoformaatti videoiden tallentamiseen. FLV-tiedostot ovat suosittuja netin eri videopalveluissa ja niiden toistaminen onnistuu myös ilman internet-selainta.

Itse FLV-tiedostot aukeavat suoraan esim. Media Player Classic-, VLC- ja Mplayer-ohjelmissa, mutta jos niitä haluaa toistaa muilla mediasoittimilla, niin Gabest Flash Video Splitterin ja FFDshown asennuksen jälkeen videoiden pitäisi toistua (myös Media Player Classic vaatii tietyillä videoilla FFDshown asennusta).

FFDshow asetukset:

FFDshown kanssa kannattaa tarkistaa, että FLV1-, VP6F- ja H.264-codecien tuet ovat päällä FFDshowssa. Valinnan voi tehdä FFDshown asennuksen yhteydessä tai jos FFDshow on jo asennettu, niin FFDshown asetuksia muokkaamalla.

FLV1-, VP6F-, H.264/AVC-valinnat, kun FFDshowta asennetaan


FLV1-, VP6F, H.264/AVC-valinnat löytyvät FFDshown asetuksista. libavcodec-valinta laittaa tuen päälle. Tämä asetus löytyy Käynnistä-valikosta ffdshow -> Video decoder configuration -kohdasta

Lopuksi

Jos tilanne ei kuitenkaan ratkea omin avuin (eli videotiedoston toistaminen ei onnistu), niin apua kannattaa kysellä AfterDawnin keskustelualueilta.

Versiohistoria:

1.0 - Agent_007 - Ensimmäinen versio
1.1 - Agent_007 - Korjattu VLC:n tiedot, lisätty maininta H.264-tuest

Kirjoittaja: Kaarlo Räihä

Sisältö