YouTube Premium kallistumassa Suomessakin - hinta hyppää jopa 8 euroa/kk kalliimmaksi, riippuen tilauksesta

Petteri Pyyny
23. syyskuuta, 2024 22:13

Google on viimeisen vuoden aikana aloittanut sodan käyttäjiä vastaan, jotka estävät mainokset YouTubessa. Samalla yhtiö on puskenut käyttäjiä tilaamaan sen mainosvapaata, maksullista YouTube Premiumia.
Suunnitelma on ollut varsin menestyksekäs, sillä jo alkuvuodesta Google kertoi, että YouTube Premiumilla on jo yli 100 miljoonaa maksavaa tilaajaa.

Nyt mainosjätti on todennut, että on aika tiristää hieman lisää liikevaihtoa maksavista asiakkaista. Redditissä käyttäjät eri puolilta maailmaa ovat kertoneet saaneensa Googlelta sähköpostia viimeisen viikon aikana. Sähköpostissa kerrotaan, että YouTube Premium -tilauksen hinta nousee lähiaikoina.
Euroopassa tilaushinnat vaikuttavat nousevat parilla eurolla tavallista YouTube Premiumia tilaaville: esimerkiksi Irlannista ja Italiasta kerrotaan hintojen nousevan 12 eurosta 14 euroon kuukaudessa.

Vielä toistaiseksi YouTube Premiumin tilaussivu näyttää kuitenkin suomalaisille 11,99e/kk hintalappua, kun sitä hetki sitten kokeilimme.

Reddit-käyttäjien mukaan tylyin hinnan korotus on tapahtumassa perhetilauksissa, jotka vielä tällä hetkellä maksavat YouTuben tilaussivun perusteella 17,99 euroa/kk. Ainakin Irlannissa perhetilauksen hinta olisi nousemassa 25,99 euroon kuukaudessa, eli hinta nousisi kahdeksalla eurolla kuukaudessa.

YouTube Premiumin ehtojen mukaan perhetilaukseen voi sisällyttää korkeintaan 5 perheenjäsentä ja kaikkien pitää asua samassa osoitteessa. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Android Police.

Tietojen mukaan hinnankorotukset olisivat tulossa voimaan marraskuussa 2024.

Toki, sinänsä euromaissa hinnankorotukset eivät ole ihan niin pahoja kuin vaikkapa Tanskassa, jossa perhetilauksen hinta on nousemassa lähes 70% aiempaan nähden ja perhetilaus maksaa juuttien maassa jatkossa (kruunuista euroiksi muunnettaessa) 35 euroa/kk.

Lue myös nämä
Tägit
YouTube YouTube Premium
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.