Nyt se alkoi: YouTube näyttää mainoksia, sillä välin kun video on paussilla

Petteri Pyyny
23. syyskuuta, 2024 21:51

Uutisoimme jo keväällä, miten Google on testeissään todennut aivan uuden YouTuben mainosformaatin toimivan "erinomaisen hyvin".
Kyseessä ovat siis mainokset, jotka alkavat pyörimään, kun pistät katsomasi YouTube-videon tauolle.

Nyt Google on nähtävästi ottanut formaatin jo käyttöön, sillä sekä Redditissä että Twitterissä käyttäjät ovat huomanneet kyseisiä mainoksia omalla kohdallaan.
Nähtävästi mainokset ovat toistaiseksi ainoastaan televisiosta katsottavan YouTuben "riemu", mutta lienee todennäköistä, että ne ilmaantuvat myös mobiilialitteisiin ja selainversioon lähiaikoina.

Mainosformaatti toimii ilmeisesti siten, että kun videon pistää tauolle, varsinaisen videon pysäytyskuva pienenee ja sen viereen aukeaa uusi ikkuna, jossa pyörii mainosvideoita.

Jos omalle kohdalle kyseistä mainosformaattia ei ole vielä osunut, kyse on lähinnä tuurista, sillä ominaisuus tuotaneen vaiheittain käyttöön eri käyttäjille.

Uusi mainosformaatti tukee osaltaan Googlen ankaraa vääntöä, jossa se yrittää vähemmän helläkätisesti pistää YouTuben katselijat tilaamaan maksullista YouTube Premiumia - tai sitten yhtiö puristaa ilmaisversion katsojista kaiken mahdollisen irti. Isona tekijänä koko taistossa on Googlen aloittama sota mainosestäjiä vastaan, joka keskittyy nimenomaan YouTubeen.

Vääntö mainosestäjien ja Googlen välillä on sinänsä varsin epäreilu, sillä Google tulee sen voittamaan lähes varmuudella: yhtiö kontrolloi maailman suosituinta selainta, Chromea ja on tekemässä Chromessa toimivista mainosestäjistä huomattavasti heikompia teknisillä muutoksilla selaimeen.

Lue myös nämä
Tägit
YouTube mainokset
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.